Pierwsza drukarka laserowa
Napisany 26 November 2020 - 18:24 PM
Napisany 27 November 2020 - 09:39 AM
Cześć, mnóstwo pytań, a drukarek na rynku brak. Zacznę od tego, że urządzenia tego producenta pobierają aktualizację i któregoś dnia możesz po prostu uzyskać odmowę w tolerancji zamienników. W tej cenie niestety nie mam innych drukarek, ponieważ w ostatnim czasie sprzęty podrożały nawet dwukrotnie, a w hurtowniach brakuje sprzętu. Do drukowania z telefonu potrzebujesz aplikacji na telefonie, aby połączyć się z drukarką, a co do używania sprzętu przez 10 lat , to ciężko powiedzieć, teraz sprzęty działają raczej krócej. Jeśli dołożysz kilka stówek, uda się znaleźć coś bardziej opłacalnego i bez problemów z tolerancją zamienników.
Napisany 27 November 2020 - 10:04 AM
Słyszałem, że aktualizację sterowników można wyłączyć. To jednak rozwiązałoby problem ale przy założeniu, że drukarka aktualizuje się tylko i wyłącznie poprzez sterownik wgrany w Windows (gdy jest połączona kablem do komputera). Jeżeli na komputerze nie instalowałbym jakichkolwiek sterowników i drukowałbym wyłącznie za pośrednictwem aplikacji mobilnej, czy jestem w stanie zapowiedz zaktualizowaniu się drukarki? Wiadomo - drukarka posiada Wifi, więc planuje ja podłączyć do sieci lokalnej i internetu. Tu pojawia się moje kolejne prytanie - czy ona może samoczynnie pobrać aktualizację z serwerów producenta i wgrać ją bez wiedzy użytkownika ( przy założeniu że jest połączona z siecią lokalną i internetem przez wifi)?
Napisany 30 November 2020 - 08:31 AM
Jest możliwość aktualizacji samoczynnej natomiast jeżeli wyłączy się w ustawieniach drukarki automatyczną aktualizacje, to nie powinno nic pobierać.
Napisany 01 December 2020 - 20:24 PM
Dziękuję za odpowiedź. Chciałbym jeszcze zapytać o awaryjność urządzeń laserowych. Które produkty częściej wymagają wizyty w serwisie - HP czy może Brother?
Który z tych producentów kładzie większy nacisk na zabezpieczenia uniemożliwiające stosowanie zamienników?
Słyszałem również, że niektórzy producenci stosują nieuczciwe praktyki. Mianowicie toner w drukarce jest blokowany dokładnie po wydrukowaniu określonej wartości stron - np 500 1000 lub 1500 (w zależności od deklarowanej przez producenta "wydajności tonera"). Taka sytuacja podobno może mieć miejsce nawet jeżeli wskaźnik tonera pokazuje przykładowo 10%. Czy jest prawdą, że tego typu praktyki są stosowane?
Napisany 02 December 2020 - 09:11 AM
Zdecydowanie polecam Brothera, zazwyczaj tolerują zamienniki, nie ma problemu z nimi, z Hp, czasami występuje blokada tolerancji zamienników. Dlatego polecam bardziej urządzenia firmy Brother.
0 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników