Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z moim canonem po podmianie całego modułu utrwalania urządzenie przy próbie wydruku wyrzuca błąd i informuję o konieczności włączenie "usuwania rosy". Niestety nic to nie daje po zakonczeniu usowania rosy i próbie wydruku wyrzuca błąd i tak w koło
https://drive.google...ew?usp=drivesdk
Prosze o pomoc

2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 27 July 2020 - 10:11 AM
Napisany 28 July 2020 - 10:20 AM
Musisz wejść w tryb usuwania rosy.
Gdy w otoczeniu, w którym zainstalowane jest urządzenie następuje zmiana temperatury, następuje zjawisko kondensacji. Przyczynia się do zaników albo przebijania obrazów i tekstu.
Postępuj zgodnie ze wskazówkami:
Wybierz w ustawieniach <Włącz> pozwoli usuwać krople gromadzące się wewnątrz urządzenia. W przypadku wyboru ustawienia <Włącz> określ, czy zadania mają być ograniczane.
Postępuj zgodnie ze wskazówkami:
Wybierz w ustawieniach <Włącz> pozwoli usuwać krople gromadzące się wewnątrz urządzenia. W przypadku wyboru ustawienia <Włącz> określ, czy zadania mają być ograniczane.
<Wyłącz>
<Włącz>
<Użyj blokady pamięci faksu>/<Nie blokuj zadań drukowania>
<Użyj blokady pamięci faksu i zablokuj zadania drukowania>/<Zablokuj zadania drukowania>
Podczas usuwania skroplin drukowanie może nie przebiegać prawidłowo, a z urządzenia mogą być wyprowadzane niezadrukowane arkusze.
W przypadku wyboru ustawienia <Włącz> nie należy wyłączać urządzenia, aby funkcja usuwania skroplin mogła działać.
Konfiguracja opcji <Czas autom. wyłącz.> nie jest możliwa, gdy dla opcji <Tryb usuwania rosy> wybrano ustawienie <Włącz>.
Napisany 28 July 2020 - 11:24 AM
To ja już czytałem i zrobiłem , ale nie daje to efektu. Moze wie ktoś gdzie jest umieszczony sensor odpowiadający z mierzenie wilgotności albo jaki ma symbol to sam znajdę
Also tagged with one or more of these keywords: Canon
Urządzenia laserowe →
Drukarki laserowe →
Canon IR 1133Rozpoczęte przez Thecreativ, 08 Jul 2020 ![]() |
|
![]() |
||
Urządzenia atramentowe →
Serwis drukarek →
Brzydki druk CANON MG5650Rozpoczęte przez koaok, 13 May 2019 ![]() |
|
![]() |
||
Urządzenia laserowe →
Drukarki laserowe →
Drukarka laserowa kolor LEd do domu - Xerox vs CanonRozpoczęte przez Tom83, 23 Nov 2018 ![]() |
|
![]() |
||
Urządzenia atramentowe →
Oryginały i zamienniki →
Zamienniki tuszy do Canon TS6150Rozpoczęte przez marvin82, 24 Aug 2018 ![]() |
|
![]() |
||
Urządzenia atramentowe →
Oryginały i zamienniki →
problem z kartridżem, zamiennikiem do Canon PixmaRozpoczęte przez aśka, 18 Nov 2015 ![]() |
|
![]() |
0 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników