Skocz do zawartości

Zdjęcie

Canon Mf735cx

Canon

• Please log in to reply
2 odpowiedzi na ten temat

#1 Esce88

Esce88

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 Postów:

Napisany 27 July 2020 - 10:11 AM

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z moim canonem po podmianie całego modułu utrwalania urządzenie przy próbie wydruku wyrzuca błąd i informuję o konieczności włączenie "usuwania rosy". Niestety nic to nie daje po zakonczeniu usowania rosy i próbie wydruku wyrzuca błąd i tak w koło

https://drive.google...ew?usp=drivesdk

Prosze o pomoc

#2 Rudy z DrTusz.pl

Rudy z DrTusz.pl

Advanced Member

• Moderators
  • 162 Postów:

Napisany 28 July 2020 - 10:20 AM

Musisz wejść w tryb usuwania rosy.
Gdy w otoczeniu, w którym zainstalowane jest urządzenie następuje zmiana temperatury, następuje zjawisko kondensacji. Przyczynia się do zaników albo przebijania obrazów i tekstu.
Postępuj zgodnie ze wskazówkami:
Wybierz w ustawieniach <Włącz> pozwoli usuwać krople gromadzące się wewnątrz urządzenia. W przypadku wyboru ustawienia <Włącz> określ, czy zadania mają być ograniczane.
<Wyłącz>
<Włącz>
<Użyj blokady pamięci faksu>/<Nie blokuj zadań drukowania>
<Użyj blokady pamięci faksu i zablokuj zadania drukowania>/<Zablokuj zadania drukowania>

Podczas usuwania skroplin drukowanie może nie przebiegać prawidłowo, a z urządzenia mogą być wyprowadzane niezadrukowane arkusze.
W przypadku wyboru ustawienia <Włącz> nie należy wyłączać urządzenia, aby funkcja usuwania skroplin mogła działać.

Konfiguracja opcji <Czas autom. wyłącz.> nie jest możliwa, gdy dla opcji <Tryb usuwania rosy> wybrano ustawienie <Włącz>.

#3 Esce88

Esce88

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 Postów:

Napisany 28 July 2020 - 11:24 AM

To ja już czytałem i zrobiłem , ale nie daje to efektu. Moze wie ktoś gdzie jest umieszczony sensor odpowiadający z mierzenie wilgotności albo jaki ma symbol to sam znajdę

Also tagged with one or more of these keywords: Canon

0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników