Esce88 Posted July 27, 2020 Report Share Posted July 27, 2020 Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z moim canonem po podmianie całego modułu utrwalania urządzenie przy próbie wydruku wyrzuca błąd i informuję o konieczności włączenie "usuwania rosy". Niestety nic to nie daje po zakonczeniu usowania rosy i próbie wydruku wyrzuca błąd i tak w koło https://drive.google.com/file/d/1qK6Csj-CMQUPWwgw7kuY0JKtBJOjpSLv/view?usp=drivesdk Prosze o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted July 28, 2020 Report Share Posted July 28, 2020 Musisz wejść w tryb usuwania rosy.Gdy w otoczeniu, w którym zainstalowane jest urządzenie następuje zmiana temperatury, następuje zjawisko kondensacji. Przyczynia się do zaników albo przebijania obrazów i tekstu.Postępuj zgodnie ze wskazówkami:Wybierz w ustawieniach <Włącz> pozwoli usuwać krople gromadzące się wewnątrz urządzenia. W przypadku wyboru ustawienia <Włącz> określ, czy zadania mają być ograniczane.<Wyłącz><Włącz><Użyj blokady pamięci faksu>/<Nie blokuj zadań drukowania><Użyj blokady pamięci faksu i zablokuj zadania drukowania>/<Zablokuj zadania drukowania> Podczas usuwania skroplin drukowanie może nie przebiegać prawidłowo, a z urządzenia mogą być wyprowadzane niezadrukowane arkusze.W przypadku wyboru ustawienia <Włącz> nie należy wyłączać urządzenia, aby funkcja usuwania skroplin mogła działać. Konfiguracja opcji <Czas autom. wyłącz.> nie jest możliwa, gdy dla opcji <Tryb usuwania rosy> wybrano ustawienie <Włącz>. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esce88 Posted July 28, 2020 Author Report Share Posted July 28, 2020 To ja już czytałem i zrobiłem , ale nie daje to efektu. Moze wie ktoś gdzie jest umieszczony sensor odpowiadający z mierzenie wilgotności albo jaki ma symbol to sam znajdę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts