kynleborg Posted Monday at 12:35 AM Report Posted Monday at 12:35 AM Szukam następcy Maxify MB5155, która ma permanentny błąd B504. Oczekiwania: - kolor, - druk dwustronny, - skan dwustronny z podajnika ADF, - druk to głównie dokumenty, rzadziej jakaś grafika, - dostępne cenowo tusze i interfejs z tego stulecia (odpadają drukarki Brother z ekranem z pagera sprzed 40 lat) Co możecie polecić? Quote
Rudy z DrTusz.pl Posted Monday at 11:50 AM Report Posted Monday at 11:50 AM Cześć, mogę w tym przypadku zaproponować 2 urządzenia: Epson WorkForce Pro WF-C4810DTWF lub Epson WorkForce Pro WF-C5890DWF. Jeśli chodzi o urządzenia z takimi wymaganiami omijając Brothera, to są 2 opcje godne rozpatrzenia. WF-C4810DTWF jest cenowo za urządzenie bardziej zbliżona do nowego Canona Maxify MB5155 niżeli Pro WF-C5890DWF. W kwestii dostępności tuszów i ich ceny to bardziej ekonomiczne wyjdzie drukowanie na droższym urządzeniu czyli Pro WF-C5890DWF. Nie zastanawiałeś się może aby jednak nie próbować uratować drukarki w serwisie? Ten konkretny model Canona jest na prawdę dobrym urządzeniem. Quote
kynleborg Posted 6 hours ago Author Report Posted 6 hours ago W dniu 28.04.2025 o 13:50, Rudy z DrTusz.pl napisał(a): Nie zastanawiałeś się może aby jednak nie próbować uratować drukarki w serwisie? Ten konkretny model Canona jest na prawdę dobrym urządzeniem. Mieszkam w Bydgoszczy. Nie ma tu serwisu drukarek atramentowych. Żadnego w 350-tysięcznym mieście. W celu usunięcia B504: - kupiłem komplet zamienników - kupiłem zestaw do czyszczenia głowicy, rozkręciłem ją kompletnie i dokonałem dogłębnego oczyszczenia, - kupiłem oryginalny tusz magenta od Canona, bo ten przed awarią drukarka zgłaszała jako pusty, - o resetach do ustawień fabrycznych nawet nie wspominam. Wszystko na nic. Wydałem już 200 zł na wymienione wyżej zakupy i bez żadnego efektu. Alternatywą dla zakupu nowej jest szukanie serwisu gdzieś w Polsce, wysyłka nie najmniejszej drukarki kurierem, oczekiwanie nie wiadomo ile, zapłata za naprawę i ponowny transport kurierem. Nie wiem, czy koszt finansowy i czasowy jest tego wart. Quote
Recommended Posts