HPSmart Posted March 9 Report Posted March 9 Cześć, mam problem z drukarką HP Smart Tank 675. Po jakimś czasie użytkowania drukarki, pojawił się komunikat, iż głowice drukujące są uszkodzone. Zakupiłem nowe głowice, zarówno czarne jak i kolorowe, ale okazuje się, że głowica kolorowa którą kupiłem, nie jest dedykowana do mojego modelu drukarki. Kupiłem mianowicie: - 6ZA18AE (kolor) - 6ZA17AE (czarny). Kolorowa głowica była trochę mniejsza niż ta poprzednia ale i tak postanowiłem ją zamontować. Po zamontowaniu, pojemnik na głowice przesunął się do swojej standardowej pozycji na prawo i tam się zablokował, tzn. na drukarce wyświetlają się wszystkie światełka/komunikaty a pojemnik nawet po otworzeniu pokrywy drukarki nie przesuwa się tak jak zwykle na środek, tylko jest w tej pozycji na prawo. W wyniku tego, nie jestem w stanie wyjąć wymienionych głowic. Zarówno przy włączonej jak i wyłączonej drukarce, pojemnika na głowice nie mogę ręcznie przesunąć na środek, tak jakby się zablokował - a nie chcę próbować na siłę, żeby czegoś nie urwać. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Quote
Rudy z DrTusz.pl Posted March 18 Report Posted March 18 Cześć, w tej sytuacji najbezpieczniej będzie zanieść drukarkę do serwisu, ponieważ aby w tym wypadku przesunąć głowicę należy kręcić całą osią mechanizmu. Quote
Recommended Posts