Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam następujący problem. Skończyły mi się tusze i przy próbie wymiany na nowe jest tak:

- przy wymianie pojedynczo jest OK , jeden tusz wskaźnik pełny, drugi tusz wskaźnik pełny, po ostatnim drukarka rzęźi prze chwilę, mrugają się wszystkie poziomy tuszy po czy pokazuje dwa pierwsze jako puste

- przy wymianie wszystkich naraz to samo z tym że wszystkie pokazuje jako puste,

- nie ważne w jakiej kolejności wymieniam , końcowy efekt za każdym razem ten sam.

O co tu może chodzić ?

Posted

Cześć,

wygląda na to, że chip w jednym z tych zbiorników jest niekompatybilny. Z opisu sytuacji niestety nie wiem, przy jakich kolorach jest wszystko ok, a przy którym zaczyna wyświetlać się błąd. Jeżeli jesteś w posiadaniu starych zbiorników, to przy pojedynczej wymianie sprawdź z którym kolorem konkretnie jest problem i należy go wymienić- to powinno rozwiązać problem. Ten niedziałający zgłosić na reklamację do sprzedawcy :)

Posted

Witam,

problem jest taki, że nie ważne które tusze wymieniam wskaźnik pokazuje , że są pełne. Dpiero w momencie włożenia ostatniego jest ten błąd , mruga wszystko by pokazać po chwili puste tusze. Np. wymieniając wszystkie kolory wskaźniki pokazują pełne, po włożeniu czarnego - puste.

Gdy uruchomię drukarkę bez jednego kartdridża (dowolnego) reszta wskaźników pokazuje pełne , problem że nie mogę wymienić wszystkich, czasami zaczyna mrugać WZNÓW po naciśnieciu ten sam efekt.

Posted

Ciężko stwierdzić w takim wypadku, z którym konkretnie zbiornikiem jest problem. Spróbowałbym najpierw z nowym czarnym zbiornikiem. Jeżeli po zamontowaniu wszystkich pozostałych kolorów jest w porządku do momentu zamontowania czarnego- to w tym wypadku należałoby najpierw sprawdzić nowy czarny tusz.
Niestety nie ma rozwiązania, dzięki któremu wszystkie tusze zaczęłyby prawidłowo działać. Ewidentnie jest tu problem z elektroniką w którymś z tuszów.