Huzit Posted February 7 Report Posted February 7 Witam, mam następujący problem. Skończyły mi się tusze i przy próbie wymiany na nowe jest tak: - przy wymianie pojedynczo jest OK , jeden tusz wskaźnik pełny, drugi tusz wskaźnik pełny, po ostatnim drukarka rzęźi prze chwilę, mrugają się wszystkie poziomy tuszy po czy pokazuje dwa pierwsze jako puste - przy wymianie wszystkich naraz to samo z tym że wszystkie pokazuje jako puste, - nie ważne w jakiej kolejności wymieniam , końcowy efekt za każdym razem ten sam. O co tu może chodzić ? Quote
Rudy z DrTusz.pl Posted February 12 Report Posted February 12 Cześć, wygląda na to, że chip w jednym z tych zbiorników jest niekompatybilny. Z opisu sytuacji niestety nie wiem, przy jakich kolorach jest wszystko ok, a przy którym zaczyna wyświetlać się błąd. Jeżeli jesteś w posiadaniu starych zbiorników, to przy pojedynczej wymianie sprawdź z którym kolorem konkretnie jest problem i należy go wymienić- to powinno rozwiązać problem. Ten niedziałający zgłosić na reklamację do sprzedawcy Quote
Huzit Posted February 13 Author Report Posted February 13 Witam, problem jest taki, że nie ważne które tusze wymieniam wskaźnik pokazuje , że są pełne. Dpiero w momencie włożenia ostatniego jest ten błąd , mruga wszystko by pokazać po chwili puste tusze. Np. wymieniając wszystkie kolory wskaźniki pokazują pełne, po włożeniu czarnego - puste. Gdy uruchomię drukarkę bez jednego kartdridża (dowolnego) reszta wskaźników pokazuje pełne , problem że nie mogę wymienić wszystkich, czasami zaczyna mrugać WZNÓW po naciśnieciu ten sam efekt. Quote
Rudy z DrTusz.pl Posted February 14 Report Posted February 14 Ciężko stwierdzić w takim wypadku, z którym konkretnie zbiornikiem jest problem. Spróbowałbym najpierw z nowym czarnym zbiornikiem. Jeżeli po zamontowaniu wszystkich pozostałych kolorów jest w porządku do momentu zamontowania czarnego- to w tym wypadku należałoby najpierw sprawdzić nowy czarny tusz. Niestety nie ma rozwiązania, dzięki któremu wszystkie tusze zaczęłyby prawidłowo działać. Ewidentnie jest tu problem z elektroniką w którymś z tuszów. Quote
Recommended Posts