rigczTheSky Posted November 6 Report Share Posted November 6 Witam. Posiadam urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MG 3650S. Ostatnio podczas drukowania wcięło papier. Otworzyłem z tyłu. Wyjąłem papier, ale pojawiły się migające diody tuszu i jedna z takim piorunem sygnalizująca błąd. Po kontakcie z serwisem okazało się, że migające pięciokrotnie diody oznaczają błąd karetki lub błąd tuszu. Same pojemniki już uzupełniałem jakimiś tuszami z Allegro. Serwis podpowiedział mi, że jeśli jest to kwestia karetki, to raczej naprawa nie będzie opłacalna, jeśli natomiast jest to kwestia tuszu, to może trzeba wymienić pojemniki, najlepiej na oryginalne. Zakładam jednak, że raczej ciężko żeby sam pojemnik uległ uszkodzeniu podczas zacięcia papieru i podobnie karetka. Czyściłem już spirytusem pojemniki w tych metalowych miejscach (nie mam pojęcia jak to się nazywa), ale nie pomogło. Pomyśłałem, że może ktoś mi coś podpowie, bo słyszałem, że producenci celowo wrzucają najdmierne zabezpieczenia, żeby skłonić konsumentów do kupowania firmowych tuszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted Wednesday at 09:13 AM Report Share Posted Wednesday at 09:13 AM Cześć, być może przepalił się chip, jeżeli zbiorniki uzupełniałeś samodzielnie. Spróbuj kupić po prostu nowy zbiornik i go wymienić. Myślę, że to powinno rozwiązać problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts