xyzz Posted February 9 Report Share Posted February 9 Cześć Mam problem dostałem starą używaną drukarkę oki b431dn i od samego początku jak ją włączyłem to widnieje błąd 413 brak tonera i nie chce drukować - na ten moment wymieniłem w tonerze chip na nowy ale nie pomogło. Co może być powodem? Czy drukarka jakoś "widzi", że w środku nie ma zasypki już (bo jeszcze nie chce dosypywać jeżeli drukarka nie działa), czy lepiej wymienić toner? I czy da się jakoś wymusić aby drukarka działała, aby sprawdzić wgl czy działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted February 13 Report Share Posted February 13 Cześć! Oprócz wymiany chipa należy zasypać również proszek. Drukarka nie chce drukować, ponieważ może wykrywać pusty developer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzz Posted February 15 Author Report Share Posted February 15 W dniu 13.02.2024 o 07:02, Rudy z DrTusz.pl napisał(a): Cześć! Oprócz wymiany chipa należy zasypać również proszek. Drukarka nie chce drukować, ponieważ może wykrywać pusty developer. niestety po wsypaniu zasypki dalej jest ten błąd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted February 15 Report Share Posted February 15 Czy próbowałeś po zasypaniu tonera jeszcze raz zmienić chip na kolejny, nowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzz Posted February 23 Author Report Share Posted February 23 W dniu 15.02.2024 o 13:01, Rudy z DrTusz.pl napisał(a): Czy próbowałeś po zasypaniu tonera jeszcze raz zmienić chip na kolejny, nowy? Niestety nie posiadam nowego chipa bo kupiłem tylko jeden. A jest możliwość ominięcia tego chipa? Bo po prostu chce sprawdzić czy drukarka jest sprawna :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted February 27 Report Share Posted February 27 On 2/23/2024 at 9:57 AM, xyzz said: Niestety nie posiadam nowego chipa bo kupiłem tylko jeden. A jest możliwość ominięcia tego chipa? Bo po prostu chce sprawdzić czy drukarka jest sprawna Nasz serwisant polecił wymianę kompletu chipów w tonerach, ponieważ od różnych dostawców mogą nie działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts