garzew2 Posted December 3, 2021 Report Share Posted December 3, 2021 Witam, od kilku dni moja drukarka C480W zaczeła bardzo słabo drukować.Na kolorze czerwonym występują pasy, wydruki w czerni są blade, a przy żółci pojawia się czarny nalot.Poniżej scan z próbnych wydrukówhttps://drive.google.com/file/d/1mMX9QIzs2pmBKl8XqWMOuPRL4XNmaudb/view?usp=sharingW środku drukarka jest czysta nie było zabrudzeń, bęben również czysty i nie widać na nim jakiś uszkodzeń; na pasie było trochę tonera, delikatnie wytarłem szmatką ale to nic nie zmieniło.Do tonerów sam dosypuje proszek, czyżby tonery były zużyte?Czy ktoś mógłby mi pomoc i podpowiedzieć co może być przyczyną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted December 8, 2021 Report Share Posted December 8, 2021 Cześć, sprawdź czy na wałku tonera wszystko dobrze się rozprowadza. Pojawia się jakiś błąd? komunikat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
garzew2 Posted December 19, 2021 Author Report Share Posted December 19, 2021 Witam, przepraszam że tak późno odpowiadam. Na wałkach od tonera raczej wygląda ok. Drukarka nie sygnalizuje żadnych błędów. Przejrzałem wnętrze wszędzie czysto, wyciągnąłem bęben, pas - one też wyglądają ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts