adam1791 Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 Potrzebuję laserowego kolorowego urządzenia wielofunkcyjnego lub ewentualnie drukarki laserowej do malej firmy. 1/4 wydruków stanowią zdjęcia i kolorowe mapy, a więc ich jakość powinna być dość dobra, reszta 3/4 to wydruki tekstu i tabel czarno - białych, w jednym roku drukowane będzie ok. 2500stron. Jakie ekonomiczne w użytkowaniu urządzenie polecacie(z tanimi zamiennikami tonera)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 Cześć, zerknij na Urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-L3510 CDW, toleruje zamienniki, ma skaner. Jest laserowe i kolorowe. Łap link: https://www.drtusz.pl/urzadzenia-laserowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-dcp-l3510-cdw-p-14000.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1791 Posted July 19, 2021 Author Report Share Posted July 19, 2021 Cześć, zerknij na Urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-L3510 CDW, toleruje zamienniki, ma skaner. Jest laserowe i kolorowe. Łap link: https://www.drtusz.pl/urzadzenia-laserowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-dcp-l3510-cdw-p-14000.html czy przy dpi 600x600 dpi (jakość klasy 2400 dpi (2400 x 600)) dla Brother DCP-L3510 CDW jakość wydruku kolorowych zdjęć będzie dobra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1791 Posted July 20, 2021 Author Report Share Posted July 20, 2021 Czytałem na forum że jakiś zamiennik tonera Brother DCP-L3510 CDW nie poszedł od razu, drukarka go nie rozpoznawała, przełożenie czipa z oryginału do zamiennika dopiero pomogło. Czy zawsze będzie trzeba przekładać czip z oryginalnego tonera do zamiennika ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted July 21, 2021 Report Share Posted July 21, 2021 Nie słyszałem o takich problemach, zazwyczaj toleruje zamienniki bez problemu. Wszystko zależy od zamienników, ja przy swoich daję gwarancję, a gdyby coś było nie tak, zawsze wymieniam produkt Czytałem na forum że jakiś zamiennik tonera Brother DCP-L3510 CDW nie poszedł od razu, drukarka go nie rozpoznawała, przełożenie czipa z oryginału do zamiennika dopiero pomogło. Czy zawsze będzie trzeba przekładać czip z oryginalnego tonera do zamiennika ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts