Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam.

Przychodzę z przypadłością która ostatnio mnie napotkała, więc w mojej drukarce HP k209 pojawił się problem który polega na drukowaniu tekstu np. z Word'a z cieniem. Próbowałem chyba wszystkiego m.in czyszczenie pozycjonera, wgrywanie nowych sterowników na różnych systemach, wymiana na nowe kartridże, czy nawet wyrównanie kasety drukującej. Ale ździwiło mnie to że podczas drukowania tekstu w kolorze tego "cienia" nie widać nawet przy najmniejszym rozmiarze tekstu. Jedynie problem występuje podczas drukowania tekstu w kolorze czarnym. Bardzo prosiłbym o jakąś dobrą poradę co mogę z tym zrobić, ponieważ nie mam na ten moment pieniędzy aby wydać kilka stów na drukarkę. 

Ps. Nie jestem obeznanym człowiekiem w polu drukarek. :)

W góry dziękuje za pomoc!

Posted

Przyczyna może być tak, że drukarka wymaga wyrównania. Aby wyrównać drukarkę należy:
1. Do zasobnika wejściowego załaduj kartkę czystego, białego papieru formatu Letter, A4 lub Legal.
2. W programie Centrum obsługi HP kliknij Ustawienia.
3. W obszarze Ustawienia druku wybierz Zestaw narzędzi do drukowania. Uwaga Możesz również otworzyć okno Zestaw narzędzi do drukowania z okna dialogowego Właściwości drukowania. W oknie dialogowym Właściwości drukowania kliknij Funkcje, a następnie Usługi drukarki. Zostanie wyświetlone okno Zestaw narzędzi do drukowania.
4. Kliknij kartę Obsługa urządzenia.
5. Kliknij przycisk Wyrównaj pojemniki. Urządzenie wydrukuje stronę testową, wyrówna głowicę drukującą i przeprowadzi kalibrację drukarki. Stronę testową wyrzuć lub zostaw do ponownego zadrukowania. 

Czy przy druku w skali szarości jest ten sam problem? :)