Wirgino Posted December 18, 2020 Report Share Posted December 18, 2020 Cześć, Szukałem wszędzie po forach i nie znalazłem odpowiedzi. Pacjent to drukarka laserowa Brother mfc-7440n. Problem polega na wyblakłym drukowaniu, przesyłam wydruk testowy https://zapodaj.net/7157e3148e992.jpg.html . Toner, bęben wymieniony. Drukarka rozebrana i wyczyszczona. Toner i bęben niewazne czy oryginal czy zamiennik dziala tak samo. Co może być problemem? Smugi w drukowaniu zawsze są w tych samych miejscach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted December 21, 2020 Report Share Posted December 21, 2020 Cześć,To może być wina zanieczyszczonego lasera lub zużycie fusera. Laser znajduje się u góry nad bębnem. Możesz wyczyścić szybę (okno) lasera, czyli wyjąć bęben z tonera i wyczyścić wewnątrz u góry podłużną szybkę. Zerknij przy fuserze z tyłu, czy nie ma czarnych śladów na folii teflonowej. Pozdrawiam- DrTusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts