kylas Posted November 26, 2020 Report Share Posted November 26, 2020 Witam Mam problem z HP LaserJet Pro 400 MFP M425dw Urządzenie po ściągnięciu i zainstalowaniu w dniu wczorajszym aktualizacji nie chce się połączyć z WIFI.Pomino tego, że wpisuję poprawne hasło pojawia się komunikat: NIEOPOPRAWNE HASŁO WPA Nie da się również sparować urządzenia za pomocą WPSJedyną opcją na połączenie z siecią lokalną jest zdjęcie hasła ( co nie wchodzi w grę) dentyfikator SSID Tryb zabezpieczeń Pasmo robocze Stan sieci Opcje LAN771 WPA/WPA2-PSK 2.4GHz Włącz Zrestartowałem sieć i postawiłem od nowa ale to też nie pomogło. Przywróciłem również drukarkę do ustawień początkowych - bez efektu Jakieś sugestie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted November 27, 2020 Report Share Posted November 27, 2020 Cześć, spróbuj zaktualizować sterowniki karty WiFi w komputerze, może to pomoże! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kylas Posted November 27, 2020 Author Report Share Posted November 27, 2020 Nie bardzo wiem co ma do tego komputer. Drukarka nie łączy się z routerem - tak przynajmniej ja to rozumiem. Mam 2 laptopy i żaden nie łączy się kablem. Wszystkie inne urządzenia takie jak telefony czy telewizor normalnie uzyskują dostęp do wifi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted November 30, 2020 Report Share Posted November 30, 2020 Jeśli drukujesz na komputerze za pomocą wifi, to ma znaczenie, spróbuj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kylas Posted December 1, 2020 Author Report Share Posted December 1, 2020 zaktualizowełm zarówno na macu jak i windzie. nic.Dodatkowo sprawdziłem na innym routerze (pożyczyłem). Drukarka też się z nim nie łączy (z nową siecią wifi, wszystkie inne urządzenie tak). Więc to wina prawdopodobnie nowego oprogramowania. Tak zgaduję. Czy da się jakoś usunąć aktualizacje z drukarki? I powrócić do stanu sprzed aktualizacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 Na odległość nie widząc drukarki ciężko mi pomóc, musisz udać się do serwisu, oni powinni odczarować sprzęt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kylas Posted December 2, 2020 Author Report Share Posted December 2, 2020 byłem w 2, oni są technikami i sprawami "internetowymi" jak to określili się nie zajmują. Niestety zamówić informatyka do mojej wsi to wyzwanie...poniżej 400 zł nikt nie chce przyjechać a to koszt prawie 1/2 drukarkiWidać sprawa beznadziejna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 Może mogę polecić, jakąś nową drukarkę? Tylko od razu uprzedzam, ceny poszły w górę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kylas Posted December 3, 2020 Author Report Share Posted December 3, 2020 to poproszę. jakąś szybką laserową z dobrym skanerem. Teraz to głównie na użytek domowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 Okej, określ tylko wymagania, sama drukarka? urządzenie wielofunkcyjne? Kolorowa, mono? WiFi? Jaki masz budżet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kylas Posted December 4, 2020 Author Report Share Posted December 4, 2020 urządzenie wielofunkcyjne, może być w kolorze ale to nie jest najważniejsze. Koniecznie Wifi.Fajnie byłoby się zmieścić w 1000 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted December 7, 2020 Report Share Posted December 7, 2020 Jeśli bez koloru, to polecam laserową, monochromatyczną. Z WiFi, tolerancją zamienników. Urządzenie wielofunkcyjne Xerox B205V_NI, zerknij: https://www.drtusz.pl/urzadzenia-laserowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-xerox-b205v-ni-p-15427.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts