errski Posted September 30, 2020 Report Share Posted September 30, 2020 Dzień dobry,Potrzebuje kupić drukarkę do domu.Jakie mam potrzeby:* duża ilość druku, często na raz np. przez dwa tygodnie 100 str./dziennie, potem przerwa na tydzień (nawet do miesiąca np. przez wakacje),* drukowanie w kolorze niepotrzebne, ale miło by było,* potrzebuję skanera / funkcji kopiowania,* potrzebuję także funkcji połączenia przez WiFi,* potrzebna funkcja druku dwustronnego do ułatwienia sobie pracy,* budżet najlepiej jak najtaniej, ale myślę że w okolicach 1000 zł, fajnie też by było gdyby była mało awaryjna i trochę posłużyła,Zastanawiam się właśnie czy lepiej zainwestować w drukarkę laserową monochromatyczną, czy raczej pójść w atramentową np. z możliwością dolewania tuszu jak np. Espon z serii EcoTank (ale boję się nieco zasychania, czy rzeczywiście jest to częste w takich drukarkach?).Zastanawiałem się nad drukarkami typu: laserowe Brother DCP-L2532DW lub MFC-L2712DW, a spośród atramentowych Epson EcoTank ITS L4160 czy CANON Pixma G5040 (ale nie musi być koniecznie któryś z tych modeli).Co doradzicie? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 Cześć, w Twoim przypadku nie polecam urządzenia atramentowego, ponieważ przy miesięcznym postoju tusz będzie wysychał i zatykał głowice. Polecam urządzenie laserowe. Mogę zaproponować urządzenie wielofunkcyjne Brother MFC-2712 DW, które ma WiFi, automatyczny druk dwustronny, do tego toleruje zamienniki, więc będzie tanie w utrzymaniu. Jest to urządzenie monochromatyczne, kolorowe drukarki laserowe są drogie w zakupie i eksploatacji. Poniżej wklejam link do urządzenia, zerknij, jednak taki sprzęt powinien Ci wystarczyć. Pozdrawiam- DrTuszhttps://www.drtusz.pl/urzadzenia-laserowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-mfc-l2712-dw-p-13488.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalPL Posted June 23, 2021 Report Share Posted June 23, 2021 Do 1000 zł można znaleźć już coś Ciekawego. Ten Brother to ciekawy wybór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts