shaqiri Posted March 10, 2020 Report Posted March 10, 2020 Witam, szukam urządzenia wielofunkcyjnego do domu. Wymagania: - kolorowa drukarka (częściej drukuje dokumenty, ale grafiki też się zdarza)- tania eksploatacja - przydała by się funkcja samoczyszczenia, ze względu na dłuższe przerwy między drukowaniami- wifi nie wiem co mysleć o funkcji duplex oraz podajniku adf. o ile w biurze używam to dosyć często o tyle w domu myślę, że niekoniecznie. Aczkolwiek chętnie bym porównał urządzenie bez jak i z tymi funkcjami. NIgdy nei używałem Canona i Brothera, Epsona miałem kiedyś w domu i z tego co pamiętam przy tanich zamiennikach pojawiały się problemy z przyjmowaniem nowo zakładanych kartridży, lub po założeniu nowych zamienników i wydrykowaniu zaledwie kilku stron pokazywało, że pojemnik jest pusty. pozdrawiam Quote
Rudy z DrTusz.pl Posted March 11, 2020 Report Posted March 11, 2020 Cześć, jeśli chodzi o wyżej wymienione funkcje, to mogę polecić urządzenie Brother j105, ma skaner, funkcję komunikacji przez WiFi, automatyczny system czyszczenia i przede wszystkim toleruje zamienniki. Podsyłam link do urządzenia: https://www.drtusz.pl/urzadzenia-atramentowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-dcp-j105-p-5674.htmlPozdrawiam- DrTusz Quote
shaqiri Posted March 11, 2020 Author Report Posted March 11, 2020 A za większe pieniądze co będzie się nadawać do druku fotografii? Quote
Rudy z DrTusz.pl Posted March 12, 2020 Report Posted March 12, 2020 Jeśli chodzi Ci o druk fotografii w celach zarobkowych, to polecam wybrać specjalistyczne sklepy z drukarkami do tego przystosowanymi. Ja zajmuje się drukarkami biurowymi i domowymi, więc mogę jedynie polecić coś do zdjęć na użytek własny. Daj znać jaki masz budżet? A za większe pieniądze co będzie się nadawać do druku fotografii? Quote
Rudy z DrTusz.pl Posted March 12, 2020 Report Posted March 12, 2020 Czy nadal chcesz aby te wyżej wymienione funkcje pozostały? Ta j105 do użytku domowego grafik i tekstów jest okej. Quote
shaqiri Posted March 12, 2020 Author Report Posted March 12, 2020 powyższe funkcje niech zostaną. Z tego co się zdążyłem zorientować, to widzę, że ta j105 ma mega tanie tusze i to jest chyba największa zaleta. A jakiś Canon lub Epson, ewentualnie jakiś wyższy model Brothera? Wtedy już z adf i duplexem Quote
Rudy z DrTusz.pl Posted March 13, 2020 Report Posted March 13, 2020 Canony nie maja automatycznego systemu czyszczenia, podobnie jest z Epsonami, nie każda drukarka taki system posiada. Jeden Brother z ADF i DUPLEXEM jest w mojej ofercie, kosztuje lekko ponad 1000, ale toleruje zamienniki i ma te funkcje. Zerknij, podsyłam link.https://www.drtusz.pl/urzadzenia-atramentowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-mfc-j2330-dw-p-13110.html Quote
Recommended Posts