shaqiri Posted March 10, 2020 Report Share Posted March 10, 2020 Witam, szukam urządzenia wielofunkcyjnego do domu. Wymagania: - kolorowa drukarka (częściej drukuje dokumenty, ale grafiki też się zdarza)- tania eksploatacja - przydała by się funkcja samoczyszczenia, ze względu na dłuższe przerwy między drukowaniami- wifi nie wiem co mysleć o funkcji duplex oraz podajniku adf. o ile w biurze używam to dosyć często o tyle w domu myślę, że niekoniecznie. Aczkolwiek chętnie bym porównał urządzenie bez jak i z tymi funkcjami. NIgdy nei używałem Canona i Brothera, Epsona miałem kiedyś w domu i z tego co pamiętam przy tanich zamiennikach pojawiały się problemy z przyjmowaniem nowo zakładanych kartridży, lub po założeniu nowych zamienników i wydrykowaniu zaledwie kilku stron pokazywało, że pojemnik jest pusty. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 Cześć, jeśli chodzi o wyżej wymienione funkcje, to mogę polecić urządzenie Brother j105, ma skaner, funkcję komunikacji przez WiFi, automatyczny system czyszczenia i przede wszystkim toleruje zamienniki. Podsyłam link do urządzenia: https://www.drtusz.pl/urzadzenia-atramentowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-dcp-j105-p-5674.htmlPozdrawiam- DrTusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaqiri Posted March 11, 2020 Author Report Share Posted March 11, 2020 A za większe pieniądze co będzie się nadawać do druku fotografii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 Jeśli chodzi Ci o druk fotografii w celach zarobkowych, to polecam wybrać specjalistyczne sklepy z drukarkami do tego przystosowanymi. Ja zajmuje się drukarkami biurowymi i domowymi, więc mogę jedynie polecić coś do zdjęć na użytek własny. Daj znać jaki masz budżet? A za większe pieniądze co będzie się nadawać do druku fotografii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaqiri Posted March 12, 2020 Author Report Share Posted March 12, 2020 Budżet okolo 1000 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 Czy nadal chcesz aby te wyżej wymienione funkcje pozostały? Ta j105 do użytku domowego grafik i tekstów jest okej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaqiri Posted March 12, 2020 Author Report Share Posted March 12, 2020 powyższe funkcje niech zostaną. Z tego co się zdążyłem zorientować, to widzę, że ta j105 ma mega tanie tusze i to jest chyba największa zaleta. A jakiś Canon lub Epson, ewentualnie jakiś wyższy model Brothera? Wtedy już z adf i duplexem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Canony nie maja automatycznego systemu czyszczenia, podobnie jest z Epsonami, nie każda drukarka taki system posiada. Jeden Brother z ADF i DUPLEXEM jest w mojej ofercie, kosztuje lekko ponad 1000, ale toleruje zamienniki i ma te funkcje. Zerknij, podsyłam link.https://www.drtusz.pl/urzadzenia-atramentowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-mfc-j2330-dw-p-13110.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts