radoslawdrukarski Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 WitamMam problem z moja drukarka Epson WF 2630. Po fizycznym czyszczeniu glowicy tzn jej namoczeniu w roztoworze i pozostawieniu na kilkanascie godzin drukarka włączyla sie po zlozeniu jednak gdy wlaczylem czyszczenie glowicy w drukarce przez chwile zaczal sie proces czyszczenia i nagle zgasla i do tej pory urochomic sie jej nie da... zasilacz sprawdzony podaje napiecie na plyte jednak wydaje mi sie ze gdzie na placyie glownej jest bezpiecznik ktory sie przepalil badz inna rzecz sie zepsola.. pytanie ktory to element czy jest mozliwosc go namierzenia i wymiany ? mysle ze z wymiana dam sobie rade o ile dostane czesci... Wysyłam zdjecie pogladowy zdemontowanej plyty glownej.. https://zapodaj.net/a9339aa1f9a0a.jpg.html https://zapodaj.net/e2980a5aab6aa.jpg.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Trudna sprawa. Głowica zrobiła zwarcie i niekoniecznie mógł to być bezpiecznik. Nie jestem w stanie pomóc. Koszt wymiany płyty + ryzyko zniszcenia jest przez głowicę. Nowa głowica + nowa płtyta? Drukarka kosdztuje ok 500zł... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslawdrukarski Posted March 8, 2018 Author Report Share Posted March 8, 2018 Szkoda to pozostaje mi chyba ja wyrzucic az zal bo kupilem tusze nowe i troche nad nia siedzialem a tu taka niespodzianka... Dziekuje za odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati230590 Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 CześćMam niemal identyczny problem z drukarka , chciałbym się podpiąć do tematu. Czy znalazłby się ktoś życzliwy i wskazał gdzie znajduję się bezpiecznik na płycie głównej w drukarce epson wf-7110? Jeśli tak to prześle zdjęcia, z góry bardzo dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOWALLUS68 Posted June 27, 2019 Report Share Posted June 27, 2019 Witam . Mam dwie takie drukarki Znaleźliście rozwiązanie? Ja znalazłem jeden bezpiecznik ale on jest sprawny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy z DrTusz.pl Posted June 28, 2019 Report Share Posted June 28, 2019 Witam . Mam dwie takie drukarki Znaleźliście rozwiązanie? Ja znalazłem jeden bezpiecznik ale on jest sprawny.Głowica mogła mieć zwarcie, gdy nie była dobrze wysuszona. Obawiam się, że mogła paść płyta główna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts