mochna830 Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Witam. Potrzebuję pomocy w wyborze drukarki laserowej do zdjęć, obrazów, grafiki, którą na zwykłym papierze będę transferował na drewno. Nie ukrywam, że będe chciał drukować też na papierze fotograficznym i transferowym. Po przeczytaniu wielu rankingów i przejrzeniu wielu drukarek określiłem się do dwóch modeli w przedziale cenowym, którym dysponuję.. a mianowicie są to drukarki SAMSUNG SL-C430 (600zł) i DRUKARKA KYOCERA ECOSYS P5021CDN (500zł) samsung + mniejsza, lżejsza, tańsze tonery, występują zamienniki, mimo gorszej rozdzielczości podobno drukuje dobre zdjęcia – słabsza rozdzielczość, droższa kyocera + lepsza rozdzielczość, tańsza, duplex – rozmiar i waga, cena tonerów, nie widziałem zamienników Na początku zdecydowany byłem na KYOCERE ze względu na lepszą rozdzielczość. Nie przeszkadza mi waga i rozmiar i brak zamienników, bo do zdjęć i tak nie zależy chyba ich stosować.. ale cena tonerów jest sporo wyższa.. tym bardziej, że tonery samsunga można kupić w zestawie jeszcze taniej. Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc w wyborze.. ewentualnie polecić coś innego w kwocie do 700zł co w swojej klasie będzie drukować lepiej grafikę niż w/w drukarki. POZDRAWIAM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 W specyfikacji Samsunga c430 wymienione są wymienione nośniki:papier zwykłypapier o niskiej gramaturzepapier o wysokiej gramaturzekartonpapier wstępnie zadrukowanypapier makulaturowypapier blankietowypapier etykietowypapier bawełnianypapier kolorowypapier błyszczący Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 nie ma tam fotograficznego i transferowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 przy kyocerze jest tylko papier zwykły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 HP Color LaserJet Pro M254nwpotrafi drukować na papierach:papier zwykłypapier bondpapier broszurowypapier kolorowypapier błyszczącypapier o wysokiej gramaturzepapier firmowypapier o niskiej gramaturzepapier fotograficznypapier wstępnie zadrukowanypapier dziurkowanypapier makulaturowypapier szorstkifolieetykietykartkikoperty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 tonery są tylko w oryginale: https://www.doktortusz.pl/hp-color-laserjet-pro-mfp-m254-nw,k20212064712 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 lub drukarka z zamiennikami DRTusz, podobna https://www.doktortusz.pl/hp-color-laserjet-pro-m452-nw,k20212045272 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 m452 są do kupienia za ok 1000zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts