vitara1 Posted October 1, 2016 Report Share Posted October 1, 2016 Witam. Potrzebuję pomocy w wyborze drukarki.Wydruki będą wykonywane na kliszach/folii ( takich jak do rzutników) Wydruk musi być perfekcyjny ( krycie 100% a krawędzie ostre gdyż będą używane je do trawienia blaszek mosiężnych) Zakupiłem już Canona Ip7250 ale ta drukarka to katastrofa. Tusz ma problemy z zasychaniem,a krawędzie są nieostre. Wydrukowane zdjęcia na zwykłym papierze są bure. Zatem proszę o pomoc w wyborze dobrego sprzętu. Może drukować tylko na czarno ( na kolorach mi nie zależy) mogę wydać do 1000zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Po pierwsze drukarka Canon ip7250 nie ma w swej specyfikacji druku na foli. Przykro, ale to nietrafiony zakup do Twoich zastosowań. Powinieneś kupić drukarkę laserowa czarno-białą, która może drukować na foli. Wybór jest ogromny i chyba jedynym dodatkowym kryterium powinna być rozdzielczość druku, bo widzę że zależy Tobie na precyzji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Polecam drukarki Canona, np. i-Sensys LBP6030W. "Rozdzielczość druku do 2400 x 600 dpi z funkcją automatycznego wyostrzania obrazu gwarantuje uzyskanie doskonałej jakości wydruku, charakteryzującego się wyraźnym tekstem i szczegółową grafiką." słowa z opisu na oficjalnej stronie Canona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitara1 Posted October 3, 2016 Author Report Share Posted October 3, 2016 Drukarkę Canona Ip7250 wybrałem właśnie z powodu rozdzielczości. A atrament gdyż uważałem, że będzie miał lepsze krycie niżeli laserowa. W domu mam już Samsunga 3300 ale krycie laserowe jest kiepskie ( klisze będą naświetlane i nie może przechodzić przez nadruk światło) Poczytam o poleconej drukarce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 A próbowałeś ingerować w ustawienia tego Samsunga 3300? Można obraz maksymalnie wyczernić i użyć dobrej foli do druku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts