Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Potrzebuję pomocy w wyborze drukarki.

Wydruki będą wykonywane na kliszach/folii ( takich jak do rzutników) Wydruk musi być perfekcyjny ( krycie 100% a krawędzie ostre gdyż  będą używane  je do trawienia  blaszek mosiężnych) 

Zakupiłem już Canona Ip7250 ale ta drukarka to katastrofa. Tusz ma problemy z zasychaniem,a krawędzie są nieostre. Wydrukowane zdjęcia na zwykłym papierze są bure. 

Zatem proszę o pomoc  w wyborze dobrego sprzętu.  Może drukować tylko na czarno ( na kolorach mi nie zależy) mogę wydać do 1000zł 

Posted

Po pierwsze drukarka Canon ip7250 nie ma w swej specyfikacji druku na foli. Przykro, ale to nietrafiony zakup do Twoich zastosowań. 

Powinieneś kupić drukarkę laserowa czarno-białą, która może drukować na foli. Wybór jest ogromny i chyba jedynym dodatkowym kryterium powinna być rozdzielczość druku, bo widzę że zależy Tobie na precyzji.

Posted

Polecam drukarki Canona, np. i-Sensys LBP6030W.

"Rozdzielczość druku do 2400 x 600 dpi z funkcją automatycznego wyostrzania obrazu gwarantuje uzyskanie doskonałej jakości wydruku, charakteryzującego się wyraźnym tekstem i szczegółową grafiką." słowa z opisu na oficjalnej stronie Canona.

Posted

Drukarkę Canona Ip7250 wybrałem właśnie z powodu rozdzielczości.  A  atrament gdyż uważałem, że będzie  miał lepsze krycie niżeli laserowa. 

W domu mam już Samsunga 3300 ale krycie laserowe jest kiepskie ( klisze będą naświetlane i nie może przechodzić przez nadruk światło)

Poczytam o poleconej drukarce.