lax3000 Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 Witam! Otóż mam taki problem, pół roku temu wymieniłem głowicę w tej drukarce na nową, gdyż stara przestała drukować Czerwony kolor, po zmianie drukarka śmigała, aż do ostatniego Wtorku. Wymieniłem tusz i nic, rozkręciłem ją i wężyki nie są zapowietrzone, starałem się "przepchnąć" powietrzem ze strzykawki kanaliki, drukarka zadziała (połowa koloru się pojawiła przy wydruku testowym) ale teraz jest tylko jeden pasek koloru na dole. Czyszczenia nic nie dają, już znowu przepychanie strzykawką nic nie daje. Resztę kolorów drukuje normalnie tylko problem jest z tą magnetą. nowa głowica i po pół roku już zepsuta ? ma ktoś pomysły jak to naprawić gdyż zakup nowej głowicy mija się z celem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 "Przepychanie" powietrzem nie pomoże, gdyż głowica będzie zapowietrzona. Głowice oryginalne do tej drukarki kosztują ponad 400zł i jako oryginalne muszą być fabrycznie zalane tuszem - czy tak było? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lax3000 Posted September 18, 2016 Author Report Share Posted September 18, 2016 Jak kupiłem glowice to i ile dobrze pamiętam nie była ona zalana tuszem ale jak ją zalożyłem, zrobiłem parę czyszczeń to normalnie drukowała przez pół roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Wiem że oryginalne głowice Brother fabrycznie są zalane tuszem, jako zapakowane trafiają do odbiorców. Głowice sprzedawane jako nowe, które nie są zalane tuszem, to najprawdopodobniej głowice regenerowane. Takie mam informacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts