majdano Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Witam,W firmie jest drukowane około 800 stron dziennie. Obecnie mamy drukarkę laserową Brothera HL-3140CW, lecz myślimy o jej zmianie. Dlaczego ?Po miesiącu trzeba było już wymienić bębny. Koszt 500 zł. Za miesiąc będzie znów trzeba wymienić bębny do tego trzeba wymienić pas transmisyjny. Naprawa bębnów wraz z pasem wyjdzie drożej niż sama ta drukarka kosztuję ...W serwisie komputerowym doradzono mi drukarkę atramentową Brothera DCP T300. Na stronie Brothera jest napisane, że drukuję z prędkością 27 str/min. Czy to jest w ogóle możliwe, aby drukarka atramentowa mogła tak szybko drukować? Co się naprawia w takich drukarkach i jaki koszt tego jest?Ogólnie szukamy drukarki która:- Jak najtaniej wyszło drukowanie, drukarka będzie służyć firmie, więc wiadomo, że koszty są w tym względzie najważniejsze- Jak najmniej napraw, jeśli już to tanie- W miarę szybką. Chociaż to nie jest najważniejsze, bo możemy kupić po prostu więcej drukarek.- Na jakości nam nie zależy- No i ma drukować w kolorzeJak oceniacie tą Brothera DCP T300? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Faktycznie T300 ma w specyfikacji do 27str/min, ale zapewne mówimy o druku czarno-białym tekstu. A może coś laserowego w kolorze np: https://www.drtusz.pl/urzadzenia-laserowe-canon-sensys-lbp7100-cn-p-6429.html Mamy do niej zamienniki na 1800str za 149zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej461 Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Kurcze, ale komplement dla Brothera. wychodzi tak: 800 kopii dziennie przez miesiąc daje 25 tys prawie. I dopiero bęben poszedł. Dobrze zrobiłem że kupiłem Brothera. Nie do zdarcia jest. 500 zł za 25 tys kopii w kolorze. Plus tonery. Już wiem co kupić. Jeszcze jakby kto się pożalił że zamienniki kupił wprawdze tańsze 3 razy od oryginałów, ale zamiast 2600 kopii zrobił 2599 dokładnie to bym od razu pędził do Komputronika po Brotherka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlazł_zły Posted March 2, 2018 Report Share Posted March 2, 2018 Witam. Od dłuższego czasu szukam drukarki która umożliwi mi wydruk faktur w samochodzie. Nie zależy mi na tym by miała akumulator tylko by była tania i nie potrzebowała dużej ilości prądu (do 100W). Nie musi być laser, może być nawet igłówka. Swoją drogą, czy są igłówki nadające się do podłączenie do Windows 10 ?--------------------------------------------------------------------------Agencja SEO New Project Łódź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekBogocz Posted April 17, 2018 Report Share Posted April 17, 2018 A co powiecie o tej drukarce https://kyocera24.pl/drukarka/a4-monochromatyczna-kyocera-ecosys-p2235dnMnie przekonuje szybkość wydruku oraz niezawodność urządzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlazł_zły Posted March 19, 2019 Report Share Posted March 19, 2019 Czy zauważyliście, że coraz więcej sprzedawców traktuje wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych RODO wzór (www.zasadyogolne.info/2018/04/rodo-kaluzula-zgody-wedug-rodo-pdf.html) z udzieleniem bądź nie gwarancji? Nie wiem jak to wygląda zgodnie z prawem konsumenckim, ale przecież gwarancja nie może dotyczyć jedynie osoby wskazanej w momencie sprzedaży. Kiedyś markety dawały jedynie kartę gwarancyjną nie ostemplowaną. Dopiero jak coś się zaczęło dziać ze sprzętem przychodziło się do biura obsługi klienta. Nigdy nie było mowy o wpisywaniu do karty gwarancyjnej dokładnych danych klienta. Teraz dane te są wprowadzane bezpośrednio do sytemu sprzedawcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buziak Posted August 23, 2019 Report Share Posted August 23, 2019 W kwestii drukarek do etykiet pomoc w dobraniu odpowiedniego sprzętu prowadzi firma Coleman https://coleman.pl/znakowanie-i-etykietowanie-produktow-i-ich-opakowan. Specjaliści dobiorą drukarkę w zależności od potrzeb działalności, tak aby drukowane etykiety we właściwy sposób znakowały produkty i opakowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoda25 Posted August 27, 2019 Report Share Posted August 27, 2019 U mnie dobrze sprawdza się model L5190 od epsona, drukarka bardzo funkcjonalna i wydajna, szybko pracuje, jak na razie bezawaryjne. jeszcze dostałam 160 złotych zwrotu w ramach promocji cashabck, takze całkiem fajnie. wychodzi na to, że za drukarkę zapłaciłam niecałe 1600 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts