Witam,
Włożyłem właśnie nowe zamienniki DrTusz do drukarki HP DeskJet 3525 i dostałem komunikat, że są nieprawidłowe - co należy zrobić?
A jeszcze dodam, że wymieniłem tylko kolorowe - czarny został oryginalny.
Pozdrawiam,
R
Napisany 11 July 2015 - 01:21 AM
(usunięty)
Napisany 13 July 2015 - 08:43 AM
Może być tak, że jeden z nich jest uszkodzony. Proszę instalować pojedyńczo zbiorniki to sprawdzimy który jest do reklamacji
Napisany 14 July 2015 - 22:24 PM
Niestety - sprawdzone kolejno i osobno wszystkie dostają błąd "niezgodny pojemnik" - czyli reklamować?
Co zrobić z czarnym? Zakładam, że jest z tego samego zestawu, więc jest szansa, że też może być "walnięty"
Pozdrawiam
Napisany 15 July 2015 - 14:58 PM
Czy nie ma opcji "ochrony zbiorników" w panelu sterowania drukarką?
Napisany 15 July 2015 - 21:08 PM
Czy nie ma opcji "ochrony zbiorników" w panelu sterowania drukarką?
Nie - jest opcja odnośnie "informacje o statusie mikroukładu drukowania", ale jej wyłączenie nic nie zmienia. Opcja ochrony zbiorników jest w ustawieniach sterownika Windows, ale od początku jest wyłączona.
Napisany 15 July 2015 - 21:43 PM
A może jakieś inne hipotezy warto sprawdzić - np. potrzebna jest konkretna wersja sterownika drukarki? albo firmware?
Napisany 16 July 2015 - 08:26 AM
Sterowniki w systemie są daleko od wpływu na fakt przyjmowania lub odrzucania zbiorników, przy firmware obowiązuje zasada im nowszy firmware tym większe problemy z zamiennikami. Ostatecznie może Pan zareklamować. Kupił Pan w sklepie internetowym czy stacjonarnym?
Urządzenia atramentowe →
Serwis drukarek →
hp LaserJet 3020 - drukuje same białe stronyRozpoczęte przez danieliszt, 28 Jan 2021 ![]() |
|
![]() |
||
Urządzenia atramentowe →
Serwis drukarek →
HP Officejet Pro 6830 - drukuje stronę testową, nie drukuje skanu ani z plikuRozpoczęte przez Stanisław.D, 05 Dec 2019 ![]() |
|
![]() |
||
Urządzenia atramentowe →
Serwis drukarek →
HP Deskjet F380 wydruk fotograficznyRozpoczęte przez mac10, 11 Jun 2018 ![]() |
|
![]() |
||
Urządzenia laserowe →
Serwis drukarek →
HP Deskjet Ink Advantage 3545Rozpoczęte przez graba999, 04 Mar 2018 ![]() |
|
![]() |
||
Urządzenia atramentowe →
Drukarki atramentowe →
Urządzenie wielofunkcyjne do 250zł, tanie zamiennikiRozpoczęte przez jankos, 22 Feb 2018 ![]() |
|
![]() |
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników