May Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 Hej. Mam drukarkę samsung ml-1660. Zregenerowałem toner i wymienilem chip , a nadal mi pokazuje komunikat, że kaseta z tonerem nie załadowana. Jakieś pomysły? Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gora Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Hej. Mam drukarkę samsung ml-1660. Zregenerowałem toner i wymienilem chip , a nadal mi pokazuje komunikat, że kaseta z tonerem nie załadowana. Jakieś pomysły? Pozdro Witam, Z naszej codziennej praktyki wynika niestety, że aktualnie dostępne chipy do tonerów MLT-D1042S nie działają. Przetestowaliśmy ich już wiele i póki co efekt ten sam. Trzeba czekać ... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekomp Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Rowniez sprawdzalem z kilku firm ktore importuja chipy i niestety ten sam efekt zaden nie zadzialal - mialem rozne niebieskie, zielone i za kazdym ten sam problem kaseta niezgodna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
struna Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Witam serdecznie zakupiłem drukarke samsung ml 1660 prosze o instrukcje regeneracji tonera. Dziekuję Darek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Janczewski Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Rowniez sprawdzalem z kilku firm ktore importuja chipy i niestety ten sam efekt zaden nie zadzialal - mialem rozne niebieskie, zielone i za kazdym ten sam problem kaseta niezgodna.WitamNajlepszyp rozwiązaniem jest zmiana firmware na alternatywny, wówczas nie potrzebne są chipy. Poniżej film instruktażowy jak zregenerować toner. http://www.youtube.com/watch?v=Oa5wzLN4Jgw Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eko185 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 W razie czego mogę się podzielić plikami które pozwalają na usuwanie zabezpieczeń i drukowanie bez chipów w drukarkach samsung ml1660.Na chwilę obecną sprawdzałem u siebie z wersja oprogramowania v.20 i poszło bez problemu.Mam także wsady do v.34 ale nie sprawdzone.Gdyby ktoś chciał to zapraszam do rozmowy na gg 7416270. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apk Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 A zdarzyło ci się żeby po wgraniu softu zaczęła się sama wyłączać (chyba po samoczynnym aktualizowaniu się ) - po próbie ponownego wgrania teraz świecą obie diody i po chwili się wyłącza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gora Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 A zdarzyło ci się żeby po wgraniu softu zaczęła się sama wyłączać (chyba po samoczynnym aktualizowaniu się ) - po próbie ponownego wgrania teraz świecą obie diody i po chwili się wyłącza.Odpisałem w tamtym wątku. W tym tylko dodam, że nic nie dzieje się samoczynnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts