Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej. Mam drukarkę samsung ml-1660. Zregenerowałem toner i wymienilem chip , a nadal mi pokazuje komunikat, że kaseta z tonerem nie załadowana. Jakieś pomysły?

Pozdro

Posted

Hej. Mam drukarkę samsung ml-1660. Zregenerowałem toner i wymienilem chip , a nadal mi pokazuje komunikat, że kaseta z tonerem nie załadowana. Jakieś pomysły?

Pozdro

Witam,

Z naszej codziennej praktyki wynika niestety, że aktualnie dostępne chipy do tonerów MLT-D1042S nie działają. Przetestowaliśmy ich już wiele i póki co efekt ten sam. Trzeba czekać ...

Pozdrawiam

• 2 months later...
Posted
Rowniez sprawdzalem z kilku firm ktore importuja chipy i niestety ten sam efekt zaden nie zadzialal - mialem rozne niebieskie, zielone i za kazdym ten sam problem kaseta niezgodna.
  • 1 month later...
Posted

Rowniez sprawdzalem z kilku firm ktore importuja chipy i niestety ten sam efekt zaden nie zadzialal - mialem rozne niebieskie, zielone i za kazdym ten sam problem kaseta niezgodna.

Witam

Najlepszyp rozwiązaniem jest zmiana firmware na alternatywny, wówczas nie potrzebne są chipy.

Poniżej film instruktażowy jak zregenerować toner.

http://www.youtube.com/watch?v=Oa5wzLN4Jgw

Pozdrawiam

• 5 months later...
Posted

W razie czego mogę się podzielić plikami które pozwalają na usuwanie zabezpieczeń i drukowanie bez chipów w drukarkach samsung ml1660.

Na chwilę obecną sprawdzałem u siebie z wersja oprogramowania v.20 i poszło bez problemu.

Mam także wsady do v.34 ale nie sprawdzone.

Gdyby ktoś chciał to zapraszam do rozmowy na gg 7416270.

• 2 months later...
Posted
A zdarzyło ci się żeby po wgraniu softu zaczęła się sama wyłączać (chyba po samoczynnym aktualizowaniu się ) - po próbie ponownego wgrania teraz świecą obie diody i po chwili się wyłącza.
Posted

A zdarzyło ci się żeby po wgraniu softu zaczęła się sama wyłączać (chyba po samoczynnym aktualizowaniu się ) - po próbie ponownego wgrania teraz świecą obie diody i po chwili się wyłącza.

Odpisałem w tamtym wątku. W tym tylko dodam, że nic nie dzieje się samoczynnie ;)