klaudialaserjetpro Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Witam!! Mam problem, ponieważ kupiłam drukarkę HP LaserJet Pro P1102 i nie mam pojecia czy będą mi działały na niej nieoryginalne tusze, nie wiem czy ma ten cały chip. Czy mógłby mi ktoś udzielić odpowiedzi? Bardzo Was proszę !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loggi141 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Do tego modelu drukarki pasują tonery HP 85A. Oryginalne tonery maja chipy , które są zliczane do zera. Gdy chip osiągnie zero, drukarka świeci diodą na czerwono - jednak drukarka dalej pozwala drukować. W przypadku regeneracji tonera jest podobnie, chipa się nie wymienia, toner się napełnia - a drukarka nie blokuje sie i pozwala drukować - zgłasza tylko niski poziom tonera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Janczewski Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Tonery oryginalne, jak i nasze zamienniki można zakupić w naszym sklepie internetowym: https://www.drtusz.pl/p1102-c-42_45_49_503.htmlPozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tymeek Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 W sumie to zawsze na stronach jest cały wykaz drukarek, które obsługuje dany toner - zamiennik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Strona doktortusz.pl ma idealny engine do szukania zgodności drukarek i tonerów. Bardzo przejrzysty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.mat33 Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Wpisz po prostu toner do HP LaserJet Pro P1102 i pewnie ukaże się mnóstwo propozycji, ale jeszcze musisz dodać zamiennik. Jak ja znalazłem pewnie z 30 zamienników. Więc skoro się tyle sprzedaje tego to musi jakaś pasować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgnacyBoski Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Tylko czytaj komentarze na temat danego sklepu, aby nie było siary i wymieniania się pocztą z kurierem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mierzejkos Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Ja kupilem do tej drukarki 3pak tonerow zamienniekow niby dedykowanych i niesetey nie wiem co mam zrobic ale wyskakuje ze toner jest nie orginalny i jak chce drukowac niesety nie mam reakcji moze ktos zna sposob jak to ominac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted January 19, 2016 Report Share Posted January 19, 2016 Prawdopodobnie chip jest wadliwy. Sprawdzone rozwiązanie to chip w tej lokalizacji https://www.drtusz.pl/wklady-laserowe-chip-mr-switch-do-hp-ce285a-p1102-1102w-m1132-m1320-1212nf-1217nfw-black-6k-dedicated-non-hp-do-drukarek-hp-p-4183.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts