Keira Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Witam Drukarka (urządzenie wielofunkcyjne) jest po gwarancji i ma już 5 lat, ale słyszałam, że można zresetować chipa w drukarce, by działa ponownie (urządzenia się tak zaprojektowane, aby się zepsuła i by lecieć do sklepu i kupić nową... a ja chce zreperować tą, gdyż, potrzebuje tylko do skanowania i drobnych papierków ksero, więc nie opłaca mi się kupować nową, bo taki show biznesmenom odbiło i chcą na tym zarobić w ten sposób .Dlatego mam prośbę i zapytanie - czy dałoby radę zresetować chipa, aby drukarka, która przestała działać, i zaczęła ponownie funkcjonować ??? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Prosze trochę więcej powiedzieć co konkretnie nie działa lub jaki rodzaj komunikatu wyświetla drukarka. Przyczyn może być kilka. Niektóre z wad da się usunąć resetując określone liczniki. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keira Posted November 9, 2013 Author Report Share Posted November 9, 2013 Drukarka na przemiennie wyświetla komunikat "zbyt wysoka temperatura urządzenia", oraz "brak tuszy" "pusty czarny, wymień atrament", chociaż faktycznie atramenty są pełne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Jeśli są takie komunkaty, a szczególnie pierwszy wygląda to na poważne uszkodzenie - albo faktycznie drukarka się grzeje(uszkodzony zasilacz) albo uszkodzony czujnik temperatury - w obu przypadkach naprawa nie jest opłacalna. Polecałbym internetowe serwisy aukcyjne, gdzie naprawdę tanio można kupić używaną, sprawną drukarkę. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts