farad Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Zacżąłem mieć problem z drukarka. Drukarka nie nowa, ale i nie stara sprawdzony samsung. Zaczęła się blokować na początkum włączam ją cos sie zaczyna i staje, nic nie pomaga. Zmieniałem tonery, zmieniałem kable, zasilający, usb i dalej pokazuje mi jezor. Co do efektów to widać jak na wyswietlaczu rosnie w prawo słupek ale w koncu sie zatrzymuje i d..a. Czasem ale nie zawsze gdy próbuje startrować to pika jak stare radio.Drukarka kosztowała mnie trochę i nie chcę jej zmieniać, póki jest może jakiś sposób jak ja uruchomić. A więc:1. właczam włacznik2. raz piknie.3. zapala się wyświetlacz(podswietlenie)4 . pokazuje się pasek postepu startowego5. dochodzi do połowy i staje6. drukarka pika(burczy?)cicho i 7. czekałem nawet 10 minut i nic. Z czym może być problem? To wina druakrki czy tonera czy jeszcze czemuś?? Proszę o konstruktywne posty!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulaj345 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Wiesz co sprawdź zasilacz jeśli ryzykujesz z rozkreceniem drukarki. Chodzi konkretnie o płytkę zasilacza z elektroniką, tymi elementami elektronicznymi. Płytkę zasilacza poznasz po wielkości kondensatorów , takich beczułek. Jest tam też mały transformator(kwadratowy, z uzwojeniami).Jeśli jeden z kondensatorów jest wypukły, wybrzuszony, u góry - to znaczy że jest BAD i leć z tym chłopie zaraz do serwisu. Wymienią ten zużyty kondensator i drukarka ożyje. Przetestowałem to w wielu wielofunkcyjnych samsungach. Naprawa nie jest zbyt droga i szybka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farad Posted November 26, 2012 Author Report Share Posted November 26, 2012 noo szacun naprawdę jeden z tych opisanych jest jakis dziwny. a mozna samemu wymienić to coś? pewnie w elektroniku można dostać cos takiego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulaj345 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Jak masz lutownice to czemu nie. Kondensator będzie kosztował przysłowioawą złotówkę. A w serwisie "trochę" więcej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farad Posted April 26, 2013 Author Report Share Posted April 26, 2013 Wymieniłem w serwisie dostałem na to gwarancję. Drukarka śmiga i jest very busy. Dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekpro Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Mam taki sam problem . Ile Cię farad kosztowała ta przyjemność? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farad Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 5 dych i gwarancja na 6 mcy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekpro Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Troche drogo jak za kondensator za 1zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Pozostałe 49zł to wiedza. Zdobyta latami. A trudno znależć choćby godzinę wolną w ciągu tygodnia. Prawda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts