farad Posted November 16, 2012 Report Posted November 16, 2012 Zacżąłem mieć problem z drukarka. Drukarka nie nowa, ale i nie stara sprawdzony samsung. Zaczęła się blokować na początkum włączam ją cos sie zaczyna i staje, nic nie pomaga. Zmieniałem tonery, zmieniałem kable, zasilający, usb i dalej pokazuje mi jezor. Co do efektów to widać jak na wyswietlaczu rosnie w prawo słupek ale w koncu sie zatrzymuje i d..a. Czasem ale nie zawsze gdy próbuje startrować to pika jak stare radio.Drukarka kosztowała mnie trochę i nie chcę jej zmieniać, póki jest może jakiś sposób jak ja uruchomić. A więc:1. właczam włacznik2. raz piknie.3. zapala się wyświetlacz(podswietlenie)4 . pokazuje się pasek postepu startowego5. dochodzi do połowy i staje6. drukarka pika(burczy?)cicho i 7. czekałem nawet 10 minut i nic. Z czym może być problem? To wina druakrki czy tonera czy jeszcze czemuś?? Proszę o konstruktywne posty!!! Quote
hulaj345 Posted November 20, 2012 Report Posted November 20, 2012 Wiesz co sprawdź zasilacz jeśli ryzykujesz z rozkreceniem drukarki. Chodzi konkretnie o płytkę zasilacza z elektroniką, tymi elementami elektronicznymi. Płytkę zasilacza poznasz po wielkości kondensatorów , takich beczułek. Jest tam też mały transformator(kwadratowy, z uzwojeniami).Jeśli jeden z kondensatorów jest wypukły, wybrzuszony, u góry - to znaczy że jest BAD i leć z tym chłopie zaraz do serwisu. Wymienią ten zużyty kondensator i drukarka ożyje. Przetestowałem to w wielu wielofunkcyjnych samsungach. Naprawa nie jest zbyt droga i szybka Quote
farad Posted November 26, 2012 Author Report Posted November 26, 2012 noo szacun naprawdę jeden z tych opisanych jest jakis dziwny. a mozna samemu wymienić to coś? pewnie w elektroniku można dostać cos takiego... Quote
hulaj345 Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 Jak masz lutownice to czemu nie. Kondensator będzie kosztował przysłowioawą złotówkę. A w serwisie "trochę" więcej... Quote
farad Posted April 26, 2013 Author Report Posted April 26, 2013 Wymieniłem w serwisie dostałem na to gwarancję. Drukarka śmiga i jest very busy. Dziękuję! Quote
radekpro Posted April 29, 2013 Report Posted April 29, 2013 Mam taki sam problem . Ile Cię farad kosztowała ta przyjemność? Quote
elementis50 Posted May 6, 2013 Report Posted May 6, 2013 Pozostałe 49zł to wiedza. Zdobyta latami. A trudno znależć choćby godzinę wolną w ciągu tygodnia. Prawda? Quote
Recommended Posts