pytalski Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Prowadzę małą działalność: "Naprawa Drukarek" i mam do państwa masę pytań. Jeżeli byłby ktoś skłonny mi na nie odpowiadać to naprawdę będę bardzo wdzięczny. Czy w drukarce atramentowej jest możliwość założenia nowej taśmy po której poruszają się pojemniki z tuszem ? Jeżeli tak to czy taśma musi być jakaś specjalna ? Quote
Gora Posted December 20, 2010 Report Posted December 20, 2010 Prowadzę małą działalność: "Naprawa Drukarek" i mam do państwa masę pytań. Jeżeli byłby ktoś skłonny mi na nie odpowiadać to naprawdę będę bardzo wdzięczny. Czy w drukarce atramentowej jest możliwość założenia nowej taśmy po której poruszają się pojemniki z tuszem ? Jeżeli tak to czy taśma musi być jakaś specjalna ? Możliwość jest, ale przy dzisiejszych cenach drukarek atramentowych jakakolwiek naprawa wiążąca się z koniecznością zakupu części jest po prostu nieopłacalna. Chyba, że masz identyczną niedziałającą drukarkę, z której możesz wyjmować podzespoły. Pozdrawiam Quote
Trickster Posted January 25, 2011 Report Posted January 25, 2011 Rzeczywiście zakup nowej taśmy nie ma sensu (nie wiem nawet, czy istnieje taka możliwość). W przypadku części pobranej z innej drukarki (tego samego modelu) nie ma najmniejszych problemów z wymianą. Quote
Recommended Posts