Gora Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Brak tonerów zastępczych + Niemożliwa regeneracja = Wysokie koszta eksploatacji. Radzimy unikać.... Dzisiaj, dla odmiany pragniemy przestrzec Państwa przed zakupem tego urządzenia. Samsung ML-1660, bo o niej tu mowa. Jej ultrakompaktowe rozmiary, piękny, stylowy i elegancki wygląd wiążą się niestety z wysokimi kosztami eksploatacyjnymi. Tonery opracowano pod kątem potrzeb konkretnej drukarki i pasują tylko do wymienionych w temacie modeli drukarek (Samsung ML-1660 i Samsung ML-1665). Wynikiem takiego działania firmy Samsung brak jest w tej chwili, nie tylko zastępczych tonerów, ale także niemożliwa jest regeneracja oryginalnych wkładów (mlT-D1042S ). Radzimy unikać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemos1963 Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Opis drukarki ML 1660 uważam za bzdurę do kwadratu.Sam zmieniłem oprogramowanie drukarki i obecnie napełniam toner proszkiem . śmiga bezbłędnie. Za 50 zeta proszek na 20 000 odbitek to chyba jednak groszowe drukowanie prawda ? Pozdrawiam przemos1963.Masz pytania? przemos1963@op.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Janczewski Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Opis drukarki ML 1660 uważam za bzdurę do kwadratu.Sam zmieniłem oprogramowanie drukarki i obecnie napełniam toner proszkiem . śmiga bezbłędnie. Za 50 zeta proszek na 20 000 odbitek to chyba jednak groszowe drukowanie prawda ? Pozdrawiam przemos1963.Masz pytania? przemos1963@op.pl Witam Proszę zwrócić uwagę, że artykuł był pisany pół roku temu. Od tego czasu wiele się zmieniło.Więcej szczegółów tutaj. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztoff Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 No właśnie, obecnie są już dostępne zamienniki do tej drukarki tak więc jej zakup wcale nie jest takim złym pomysłem jak jest to ujęte w artykule. Drukarka sama w sobie niczym nie ustępuje konkurencji a przy tym jest tania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeslaw Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Czy ja wiem...w tym segmencie i w tej cenie można dostać zarówno drukarkę tańszą w zakupie jak i tańszą w eksploatacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorajda Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Wprawdzie minęło już trochę czasów od waszych wpisów, ale ja nie mam najmniejszych problemów z kupnem dobrej jakości zamienników. Koszt ok 60 zł brutto. Na kilka lat tylko raz kupiłem wadliwy, który zaraz mi wymienili z dowozem do domu. Drukarka śmiga już kilka lat. Działamy już 30 lat więc zmienialiśmy już sporo drukarek. Najmniej zawodna była igłówka. Niestety oprogramowanie nie nadążyło za zmianami programów operacyjnych i księgowych. Pod koniec jej eksploatacji było z tym sporo kłopotów. Potem rozleciała się ze starości. Po niej kupiliśmy kolosa plujkę. Chyba HP, z odsysaczem atramentu za grubą kasę. Rozleciała się po roku. Doszliśmy do wniosku że lepiej jest kupować najtańsze plujki i wyrzucać po dwu, trzech latach. Osiem lat temu kupiliśmy Samsunga 1660 i skończyły się problemy z drukarkami. W uzupełnieniu mamy plujkę HP która służy jedynie jako skaner.Tego samsunga polecamy, o ile jeszcze jest dostępny.--------------------------------------------------------------------------Blog o podatkach - Zasady Ogólne - aktualna ordynacja podatkowa 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fish Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 Świetna drukarka. Tanie zamienniki. Przed kupnem miałem opory. Czytałem o jakimś czipie który się psuje. Prawda jest taka że nie mam z nią żadnych problemów, a co ważne jak jest słaby kartridż to mruga, a i tak drukuje. Zauważyłem że dobrze jest wyjąć go i walnąć o coś by się lepiej proszek ułożył. Pomaga!Dzięki temu na dłużej starcza.--------------------Blog lifestylowy Inside Your Life Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts