Nowa_Drukarka Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Witam!Czym różni się drukarka atramentowa od laserowej ? Wiem że na pewno głośnością działania, ale czy jest coś jeszcze ?Czy wydruki są gorsze ?CZy w ogóle warto jeszcze kupować drukarki atramentowe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
expert_forever Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Witaj...Wiesz jak zależy dla kogo dany typ drukarki jest lepszy.Jednak ja polecałbym Ci drukarkę laserową. Mogą kosztować trochę więcej, ale lepiej włożyć troszkę więcej pieniążków żeby mieć lepszy sprzęt.Co do działania to drukarka atramentowa z pewnością jest wolniejsza, głośniejsza (tak jak pisałeś) i z pewnością jakość wydruku jest słabsza. Jeżeli chcesz wiedzieć to porównaj sobie jakieś dwa modele drukarek, chociażby najtańsze. Jedna niech będzie atramentowa, a druga laserowa. Z pewnością zauważysz ogromną różnicę między nimi. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profesor Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 I taka i taka jest dobra. Z pewnością będziesz zadowolony z obydwóch. Laserowa jest lepsza ale atramentowa też nie jest zła.Ja jestem zadowolony z laserowej i atramentowej od Hp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin87 Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 To zależy do czego chcesz jej używać. Bo jeśli drukujesz naprawdę rzadko i tylko w domu to zwykla atramentówka powinna wystarczyć, chociaż laser i w tym przypadku jest lepszy, ale najbardziej jego zalety wychodzą przy dużej ilości druku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invisible21 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Pewnie że warto kupować drukarki atramentowe, szczególnie jeśli drukujesz dużo kolorowych obrazków czy zdjęć - w tym segmencie drukarka laserowa raczej nie dogania zwykłej atramentówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzon Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Chociaż reguły 100% nie ma. Epson ma np. serię "L" atramentowych, gdzie koszta są niższe jak dla laserówek z tego samego przedziału cenowego, a jakość lepsza. Więc ta rywalizacja się jeszcze nie zakończyła raczej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizitop28 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Ogólnie nie stać jest większości na laserówkę kolorową do domu i tylko dlatego atramentówki jeszcze są potrzbne. Szybkość druku laserowego i wydajność tonerów to atuty laserówek, wada to koszty druku i urządzeń w kolorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts