dente Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Mam drukarkę Canon pixma iP2600 ale jak na moją kieszeń zamienniki tuszy (Active jet) są drogie.Czy są tańsze zamienniki innego producenta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gora Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Mam drukarkę Canon pixma iP2600 ale jak na moją kieszeń zamienniki tuszy (Active jet) są drogie.Czy są tańsze zamienniki innego producenta? Niestety zamienniki do tych drukarek są mniej więcej w takich samych cenach, a poza tym mają dodatkową wadę - są słabej jakości. Najtańszym rozwiązaniem w eksploatacji tego urządzenia jest regeneracja tuszów (najlepiej w wyspecjalizowanej firmie). Dodam tylko, że o ile oryginalne tusze Canona spokojnie wytrzymują od 3 napełnień (zbiorniki kolorowe :CL-38, CL-41) , nawet do 5-6 (zbiorniki czarne : PG-40, PG-37), to zamienniki dadzą się zregenerować maksymalnie 2 razy i to tylko kartridż czarny. Kolorowe zamienniki, w 90% niestety, ale nie nadają się nawet do regeneracji. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
expert_forever Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Wydaję mi się że ceny są dosyć stałe i nie wydaję mi się że to "taniej" byłoby jakąś wielką znaczącą kwotą.Zawsze możesz napełnić zbiorniki i wtedy zapewne wyjdzie taniej, jednakże możesz się liczyć z tym że po kilku zapełnieniach zbiorników, odmówią one współpracy i będziesz musiał zainwestować w nowe. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts