andrzej461 Posted September 28, 2019 Report Share Posted September 28, 2019 Dzień dobry. W domu mam już Brothera DCP L2500D oraz taki "toster" Ricoh 150 czy jakoś za 150 zł nowe były. Obie super. Brother jeszcze bezchipowy, dźwigienkę się przestawia i leci. Ricoh ma chipa ale resetowany. Obie drukarki zapoznałem na tyle że mi super to wychodzi z drukiem, jakością, zamiennikami, dosypkami. Ale teraz to idzie do przodu i widzę że Brothery podobne tylko następne modele mają już chipy. W dodatku myślę o kolorowej drukarce. Mono - potrzebuję do pracy ale małą i tanią żeby nie była ciężka bo zabieram w delegację. Kolor - czytam o różnych markach i nie wiem. Jakościowo OKI, Kyocera chyba super, ale Oki podobno zdarza się że nie akceptuje zamienników bo wchodzą automatycznie uaktualnienia softu i blokują stare chipy / podróbki.O Leksmarkach i Samsungach wiem że odradzane. Brother? Jednak OKI? Czy są jeszcze takie drukarki gdzie chipy są resetowalne - łatwo akceptują zamienniki z nieoryginalnymi chipami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts