zlotyx Posted September 29, 2018 Report Share Posted September 29, 2018 Witam Po zamkniecia i otworzeniu pokrywy w drukarce pojawia mi się cały czas komunikat.Brak tonera ©Brak tonera (M)Kiedyś miałem taki komunikat i wymiana całego bębna i tonera pomogła. Czasami tylko jeden z nich.Jak otwierałem pokrywę to nie było żadnego komunikatu. Czym to może być spowodowane?Liczniki pokazuja że toner jeszcze jest. Czy ktoś orientuje się jak działa czujnik który to wykrywa?W instrukcji serwisowej nie znalazłem takich informacji. Drukarka ma przebieg 45K i 4 lata. Obecnie pojawia się komunikat że niedługo wymien pas. I jeszcze jedno czy przy wymianie pasa trzeba tez wymienić beben na zużyty toner? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlotyx Posted September 29, 2018 Author Report Share Posted September 29, 2018 Pomogła wymiana tonera, wcześniej kasowałem licznik. Widocznie drukarka jakoś sprawdza jego poziom w kardridzu(bez wzgledu na wskazania licznika), przy zamykaniu pokrywy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts