peruar Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 dzień dobrymoja sytuacja zawodowa zmieniła sie i musiałam/zechciałam tanecznym krokiem podjąć wyzwania serwisowe w zakresie sprzętu drukująco-kopiującego.Pominę fakt, że nie mam żadnego przygotowania technicznego, po za dociekliwością i podejmowaniem wyzwań. Od jakiegoś czasu robię drobne naprawy (wymiana rolek, fuserów i inne), chciałam podpytać czy może jest ktoś skłonny podzielić się/pokierować/wskazać (nie wiem gdzie szukać i czego) materiały dotyczące przebiegu procesu drukowania oraz nazewnictwo zespołów/podzespołów w języku polskim i angielskim. Jestem "zielona", język techniczny jest mi obcy, poruszam się, jak dziecko we mgle, a jeśli już coś robię, to wolę mieć przynajmniej zakres podstawowej wiedzy.Pozdrawiam forumowiczów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 21, 2017 Report Share Posted November 21, 2017 Instrukcje serwisowe zazwyczaj mają część nazwaną "teory of operation" gdzie jest wyjaśniony proces druku(przesuw papieru, procesy elektryczne czy chemiczne). Nazewnictwo podzespołów - nie ma tego zbyt dużo, z praktyki i instrukci serwisowych po angielsku określisz , która część jak się nazywa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts