Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zakupiłem drukarkę atramentową EPSON L805, do druku kolorowego oraz czarno białego, ale okazuje się że czarno biały wydruk jest fatalnej jakości.

W związku z tym dodatkowo poszukuję drukarki - jak najtańszej spełniającej następujące kryteria:

1. Bardzo wysokiej jakości druk monochromatyczny (i tylko taki, żadnego koloru), trwały

2. Obsługa papieru do 250g

3. W miarę możliwości niski koszt eksploatacji

Druk w ilości 20-50 stron tygodniowo.

Co mam na myśli mówiąc o jakości - drukarka atramentowa epson drukuje tak jakby matowo napisy, moja drukarka w firmie (laserowa, jakieś stare HP) drukuje piękny wyraźny czarny tekst - który wręcz błyszczy. Różnica jest kolosalna - ale czegoś takiego bym potrzebował.

Drukowane będą napisy, proste grafiki ala clipart, wszystko czarne, różne czcionki (często wymyślne).

Kwestia gramatury - L805 obsługuje wg producenta 163g, ale spokojnie 250 przechodzi. Więc sądzę że nie musi być to wyszczególnione przez producenta jako obsługa gramatury do 250.

Z góry dziękuję za pomoc! Serdecznie pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Posted

Polecam drukarkę https://www.drtusz.pl/urzadzenia-laserowe-drukarka-canon-sensys-lbp6030-p-5585.html   

Z opisu na stronie Canona : "Rozdzielczość druku do 2400 x 600 dpi z funkcją automatycznego wyostrzania obrazu gwarantuje uzyskanie doskonałej jakości wydruku, charakteryzującego się wyraźnym tekstem i szczegółową grafiką".

Doskonały zamiennik do tej drukarki na 2100 stron https://www.drtusz.pl/wklady-laserowe-toner-zamiennik-crg-725-do-canon-3484b002-czarny-do-drukarek-canon-p-2903.html