matib90 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Witam Po instalacji oprogramowania do drukarki Epson Xp-332 na ekranie LCD wyświetlił się komunikat : " Epson Printer Recovery Mode " . Próbowałem ponownie instalować zarówno sterowniki z załączonej płyty jak i pobieranych ze strony Epsona. Ściągnąłem także Firmware Updater i ponownie aktualizowałem. Problem występuje także ze sterownikami przy podłączeniu kabla USB do komputera. Windows (wersja 64bit) Updater nie potrafi znaleźć sterowników Epson MFP-IPL. Drukarkę kupiłem nową i była sprawna po pierwszym uruchomieniu. Wszystko zaczęło się od aktualizacji , która spowodowała,że drukarka aktualnie nie reaguje na przyciski. Nie mam pojęcia jak można ją zresetować. Czy miał może ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Jeśli w trakcie aktualizacji drukarka została wyłączona lub był zanik napięcia w sieci - może to oznaczać błąd w pamięci wewnętrznej EEPROM. Jest to problem, gdyż bez odpowiedniego oprogramowania i programatora EEPROM niemożliwe jest wgranie firmware standardową metodą kablem usb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts