wassup Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 Zadam może dla wielu glupie pytanie, ale jestem poczatkujacy Czy toner w drukarce hp 1018 daje jakis znak, sygal, ze sie konczy? Czy raptem drukarka przestanie drukowac?Proszę o wyjaśnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gora Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Witam, Zadam może dla wielu glupie pytanie, ale jestem poczatkujacy Głupie mogą być jedynie odpowiedzi Czy toner w drukarce hp 1018 daje jakis znak, sygal, ze sie konczy? Czy raptem drukarka przestanie drukowac?Proszę o wyjaśnienie. Nie przestanie. Najlepiej widocznym objawem tego, że toner się kończy jest miejscami słabnący wydruk (Powinny pojawiać się niedodrukowane pionowe pasy). Innym objawem może być, aczkolwiek nie musi, sypiący się proszek z tonera. Oznacza to , że komora na zużyty proszek jest już przepełniona. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
expert_forever Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Po pierwsze kończący się toner widać na wydruku.Powinieneś od czasu do czasu uważnie obserwować czy jakość Twoich wydruków nie słabnie. Po drugie wydaje mi się że światełko "pod", bądź "nad" guzikiem do włączenia drukowania powinno mrugać.To będzie wskazywało na to że coś jest nie tak. Albo papier się zaciął albo po prostu kończy się toner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trickster Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Warto też dodać, że w przypadku gdy tusz się skończy, można skorzystać z usługi napełniania pojemnika. Jest to dużo tańsze niż zakup nowego zbiornika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragon Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 W przypadku tej drukarki - hp 1018, oryginalne tusze są naprawdę sporo droższe od zamienników, więc na przyszłość polecam zainteresowanie się bogatą ofertą zamienników - byle tylko ze sprawdzonego źródła! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts