janemba Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Witam wszystkich.Zakupiłem czarny tusz zamiennik do samodzielnego uzupełniania kartridży w drukarce HP Deskjet Ink Advantage 2515. Napełniłem pusty kartridż po czym zrobiłem wydruk i drukarka normalnie drukowała. Po kilku dniach włączyłem ponownie drukarkę i chciałem coś wydrukować, pierwsza strona poszła bez problemu, na kolejnych już kompletnie nic. Po kolejnych kilku dniach sytuacja się powtórzyła, dziewczyna wydrukowała dwie strony, ale kolejne wyszły czyste, także nie jest to wina braku tuszu lub jego wycieku lub coś w tym stylu, lecz czy ktoś ma pomysł co to może być i jak naprawić?Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 W zbiorniku jest powietrze, które dostało się przy napełnianiu. Powoduje ono że tusz nie dociera do głowicy. Trzena jeszcze raz fachowo napełnić zbiornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janemba Posted February 28, 2017 Author Report Share Posted February 28, 2017 Tylko, że z pojemnika tusz aż kapie, gąbka jest nasączona więc tusz sam powinien się ułożyć na dolnej części gąbki za sprawą grawitacji.Teraz jeszcze raz dopełnić kartridż i wtedy zostawić otwory otwarte czy je zakleić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janemba Posted March 1, 2017 Author Report Share Posted March 1, 2017 Dopełniłem pojemnik, wydrukowało kilka stron i dalej nic już nie drukuje, nie mam już pomysłów co jeszcze mogę zrobić ;/Czyszczenie pojemników w programie HP też zrobiłem, kompletnie nic nie pomogło ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 1, 2017 Report Share Posted March 1, 2017 W pojemniku powinno być podciśnienie - wtedy tusz nie wypływa. Dopasowane do głowicy - element gumowy i strzykawka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janemba Posted March 1, 2017 Author Report Share Posted March 1, 2017 W takim razie otwory muszą być zaklejone i przez głowice zrobić podciśnienie w pojemniku ? I jeżeli cieknie z pojemnika to nie będzie drukować ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 wyraziłem sie nie jasno- po wlaniu tuszu trzeba go odciągnąć przez dysze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts