janemba Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 Witam wszystkich.Poszukuję niedrogiej drukarki wielofunkcyjnej kolorowej, z wifi, dobrze by było gdyby miała automatyczny druk dwustronny oraz żeby były do niej tanie zamienniki.Posiadam drukarkę Epson Stylus SX425W, która długo nie było używana i musiałem wyjąć głowicę w celu przeczyszczenia, niestety odłączyłem jedną taśmę za dużo, która znajduje się pomiędzy karetką a szyną, na której zamontowana jest karetka i nie potrafię włożyć spowrotem tej taśmy.Czy macie jakieś propozycje? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej461 Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 Trzeba tą taśmę włożyć spowrotem. Jakoś powoli włożyć. Szkoda wyrzucać Epsona Stylusa. To super drukarka jest. A z tych tanich z dwustronnym drukiem to Canon Pixima różne modele od 270 zł. Może taka. Ale tamtą trzeba naprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janemba Posted January 28, 2017 Author Report Share Posted January 28, 2017 Próbowałem już wiele razy włożyć tą taśmę, ale jest to miejsce w które nawet pęseta nie wchodzi, a taśma jest tylko usztywniona przy końcu i nie da się ręcznie tego włożyć, taśma tego typu: http://expert.parts/7699/pasmo-karetki-tasma-sygnalowa-trailing-cable-a0-hp-dnj-500-dnj-510-dnj-750c-dnj-800-c7770-60274.jpgJutro lub pojutrze zrobię zdjęcia miejsca w które trzeba włożyć tą taśmę, może ktoś będzie miał pomysł jak to włożyć ; )A co do drukarek Canon, czy mają dosyć tanie tusze zamienniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej461 Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Zamienniki są. Zawsze się daje w Google "nazwadrukarki tusze zamienniki" i pokaze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts