Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, poszukuję drukarki do użytku domowego. Myślałam nad kolorowym laserem/ urządzeniem wielofunkcyjnym, aby był tani w eksploatacji. Na oku mam Samsung SL-C480W (znalazłam za około 650 zł z pełnymi tuszami), ale z tego co się orientuje to ma drogie tonery. Czy jest coś wartego uwagi jako alternatywa dla samsunga, w mniejszych pieniądzach. Kolor nie jest tu kryterium, gdyż będzie używany sporadycznie.  

Pozdrawiam.

Posted

Jak chodzi o kolorową laserową to HP CP1025. Bo jest pełno zamienników, proszków do regeneracji. Jak chodzi o monochromatyczną do domu , ja mam na przykład Brother DCP L2500D. Wielofunkcyjna za niecałe 5 stów. A drugą mam za 150 zł Ricoh SP 112.  A można myśleć o HP. Raczej nie Samsungi i nie Lexmarki i nie OKI. Drogie zamienniki, oryginały strasznie drogie, nie chcą współpracować z zamiennikami, pozabezpieczane. HP niby daje komunikat o pustych tonerach ale drukuje bez względu na to.  Ricoh sp 112 można wyłączyć chipa.  Brother nie ma chipów. Dżwigienka taka jest tylko co ją można przestawić.  :)