lehmpiotr Posted November 5, 2016 Report Share Posted November 5, 2016 Mam drukarkę kolorowa laserowa OKI 531DN. Przebieg około 1 tysiąca wydrukowanych stron. Niedawno kończył się czarny toner (startowy oryginalny), na wydrukach była jedna strona słabiej pokryta czarnym tonerem, więc kupiłem nowy toner zamiennik. Niestety nadal wydruk jest nieprawidłowy i widać wyraźnie, że czarny toner nie jest równomiernie rozkładany. Zastanawiam się co jest przyczyną. Raczej nie jest to wina toneru.Jak robiłem test wydruku to wszystkie kolory są równomiernie rozkładane natomiast czarny z jednej strony wydruku jest dobry a druga strona coraz bledsza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 6, 2016 Report Share Posted November 6, 2016 Prosze sprawdzic listwe naswietlajaca LED koloru black czy nie jest zasypana proszkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lehmpiotr Posted November 6, 2016 Author Report Share Posted November 6, 2016 Prosze sprawdzic listwe naswietlajaca LED koloru black czy nie jest zasypana proszkiem.a jak się do niej dobrać, tak po krótce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 to te listwy które razem z klapą idą do góry, po otwarciu są w pionowym rzędzie, czarna to pierwsza od góry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts