silentb33 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Cześć, mam problem z drukarką Canon MP230. Kupiłam wczoraj tusze do napełniania kartridży i napełniłam je zgodnie z podaną instrukcją - rozpulchniłam gąbki (napełniając kartridże ogrzanym tuszem) i wyczyściłam styki płynem udrażniającym. Tusz czarny działa, jakość druku też jest okej. Mam problem jednak z tuszem kolorowym - wszystkie odcienie kolorów drukuje mi w odcieniu czerwonego/różowego. Załączam obrazek oryginalnego kolorowego pliku oraz zdjęcie po wydruku. Oryginalny obrazek: Zdjęcie po wydruku: Użyłam wszystkich opcji przeczyszczenia drukarki (odblokowanie dysz, wyrównywanie głowic, czyszczenie rolek etc.), niestety to nie pomogło. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i doradzić w tej sprawie? Pozdrawiam, Blanka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Tusz Yellow i Cyan (żółty i niebieski) nie są wyrzucane przez głowice. Może to być zapowietrzenie głowicy lub zaschnięcie. Niestety z praktyki wiemy ,że regeneracja kolorów do tej drukarki jest problematyczna i nie ma na to rozwiązania. W ofercie naszej nawet nie mamy regeneracji zbiornika kolorowego do tej drukarki. Także zbiorniki kolorowe muszą być nowe, oryginalne. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silentb33 Posted October 24, 2016 Author Report Share Posted October 24, 2016 Dziękuję za odpowiedź. Czy w takim razie wymiana kolorowego kartridża może pomóc rozwiązać problem? PS Spróbowałam udrożnić kartridż pod gorącą parą wodną. Następnie przetarłam styki papierem - wygląda jakby wszystkie kolory były drożne (zdjęcie poniżej). Może to wina głowicy drukarki, a nie tuszu/kartridża? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Zwykle instalacja nowego koloru jest ok - drukarka przyjmuje i drukuje. https://www.doktortusz.pl/tusz-oryginalny-cl-511-do-canon-2972b001-kolorowy,p1408 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts