Jump to content

Recommended Posts

Posted
Cześć,

mam problem z drukarką Canon MP230. Kupiłam wczoraj tusze do napełniania kartridży i napełniłam je zgodnie z podaną instrukcją - rozpulchniłam gąbki (napełniając kartridże ogrzanym tuszem) i wyczyściłam styki płynem udrażniającym. Tusz czarny działa, jakość druku też jest okej. Mam problem jednak z tuszem kolorowym - wszystkie odcienie kolorów drukuje mi w odcieniu czerwonego/różowego. Załączam obrazek oryginalnego kolorowego pliku oraz zdjęcie po wydruku. 

Oryginalny obrazek:

cabb16029362f.jpg

Zdjęcie po wydruku:

4d546b4e1a415.jpg

Użyłam wszystkich opcji przeczyszczenia drukarki (odblokowanie dysz, wyrównywanie głowic, czyszczenie rolek etc.), niestety to nie pomogło. 

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i doradzić w tej sprawie?

Pozdrawiam,

Blanka

Posted

Tusz Yellow i Cyan (żółty i niebieski) nie są wyrzucane przez głowice. Może to być zapowietrzenie głowicy lub zaschnięcie. Niestety z praktyki wiemy ,że regeneracja kolorów do tej drukarki jest problematyczna i nie ma na to rozwiązania. W ofercie naszej nawet nie mamy regeneracji zbiornika kolorowego do tej drukarki. Także zbiorniki kolorowe muszą być nowe, oryginalne. Pozdrawiam!

Posted

Dziękuję za odpowiedź.

Czy w takim razie wymiana kolorowego kartridża może pomóc rozwiązać problem?

PS Spróbowałam udrożnić kartridż pod gorącą parą wodną. Następnie przetarłam styki papierem - wygląda jakby wszystkie kolory były drożne (zdjęcie poniżej). Może to wina głowicy drukarki, a nie tuszu/kartridża?

facce37e6fec7.jpg

Pozdrawiam