TrusT Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Witam.!Ostatnio rozkręcałem drukarkę HP LaserJet 1200 aby wymienić folię. Kiedy ją skręciłem z powrotem i podłączyłem do kompa nie uruchomił się wiatraczek a na guzikach miga tylko ten mały dolny na pomarańczowo. Proszę o Pomoc z góry Bardzo Dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Pierwsza rzecz sprawdz czy podłączone są wszystkie konektory i w odpowiednie miejsca które były odłączane przy demontażu fusera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrusT Posted August 23, 2016 Author Report Share Posted August 23, 2016 Tak są. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Otwarte drzwiczki, zabrakło materiałów, brak kasety z tonerem lub zakleszczenie materiału w drukarce.Drukarka znajduje się w stanie błędu, który wymaga usunięcia przez użytkownikaWykonaj następujące czynności:● Sprawdź, czy drzwiczki toneru są całkowicie zamknięte.● Sprawdź, czy założono do podajnika materiały. Zapoznaj się z instrukcjami podanymi w sekcji Zakładanie materiałów do podajników.● Sprawdź, czy kaseta z tonerem jest prawidłowo założona do drukarki. Zapoznaj się z instrukcjami podanymi w sekcji Zmiana kasety z tonerem.● Sprawdź, czy nie nastąpiło zakleszczenie materiałów. Zapoznaj się z instrukcjami podanymi w sekcji Usuwanie z drukarki zakleszczonych materiałów.● Lewa ścianka jest dobrze zamknięta. W instrukcji jest opisane jak wyżej - warto to sprawdzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrusT Posted August 25, 2016 Author Report Share Posted August 25, 2016 oki Dzięki sprawdzę ale z tych powodów nie chodził by wiatraczek ? Kiedy włączam drukarkę miga mi tylko ta lampa nic więcej. Nie działa wiatraczek itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Dioda pomarańczowa miga właśnie w tych wymienionych przypadkach - jest to w oryginalnej intrukcji urządzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts