TrusT Posted August 22, 2016 Report Posted August 22, 2016 Witam.!Ostatnio rozkręcałem drukarkę HP LaserJet 1200 aby wymienić folię. Kiedy ją skręciłem z powrotem i podłączyłem do kompa nie uruchomił się wiatraczek a na guzikach miga tylko ten mały dolny na pomarańczowo. Proszę o Pomoc z góry Bardzo Dziękuje Quote
elementis50 Posted August 22, 2016 Report Posted August 22, 2016 Pierwsza rzecz sprawdz czy podłączone są wszystkie konektory i w odpowiednie miejsca które były odłączane przy demontażu fusera. Quote
elementis50 Posted August 23, 2016 Report Posted August 23, 2016 Otwarte drzwiczki, zabrakło materiałów, brak kasety z tonerem lub zakleszczenie materiału w drukarce.Drukarka znajduje się w stanie błędu, który wymaga usunięcia przez użytkownikaWykonaj następujące czynności:● Sprawdź, czy drzwiczki toneru są całkowicie zamknięte.● Sprawdź, czy założono do podajnika materiały. Zapoznaj się z instrukcjami podanymi w sekcji Zakładanie materiałów do podajników.● Sprawdź, czy kaseta z tonerem jest prawidłowo założona do drukarki. Zapoznaj się z instrukcjami podanymi w sekcji Zmiana kasety z tonerem.● Sprawdź, czy nie nastąpiło zakleszczenie materiałów. Zapoznaj się z instrukcjami podanymi w sekcji Usuwanie z drukarki zakleszczonych materiałów.● Lewa ścianka jest dobrze zamknięta. W instrukcji jest opisane jak wyżej - warto to sprawdzić Quote
TrusT Posted August 25, 2016 Author Report Posted August 25, 2016 oki Dzięki sprawdzę ale z tych powodów nie chodził by wiatraczek ? Kiedy włączam drukarkę miga mi tylko ta lampa nic więcej. Nie działa wiatraczek itd. Quote
elementis50 Posted August 25, 2016 Report Posted August 25, 2016 Dioda pomarańczowa miga właśnie w tych wymienionych przypadkach - jest to w oryginalnej intrukcji urządzenia. Quote
Recommended Posts