Jump to content

[POMOCY] Problem z instalacją hp psc 1315 na Windows 7x64

Freakshow

Recommended Posts

Witam serdecznie, od kilku dni próbuje zainstalować HP PSC 1315 all-in-1 na Windows 7x64 sp1 i już chyba wykorzystałem wszystkie moje pomysły jak i propozycje znalezione w internecie.

Ściągnąłem najnowsze sterowniki ze strony producenta, instalacja się nie uruchamia z aplikacji więc rozpakowałem i uruchomiłem ręcznie ale wyskakuje błąd "instalacja przestała działać", więc spróbowałem przez winshit Update, dodaj drukarkę ale do wyboru mam tylko psc 1500 lub psc 1600 . Skaner jak i połączenie USB się instaluje ale nie umie pobrać sterownika do druku "hppsc 1310 series" więc próbowałem poprzez menażer urządzeń dodać go ręcznie lub aktualizować co nie dało oczekiwanego rezultatu. Próbowałem również poprzez aplikacje pomocnicze HP ale nic mi nie wymyśliły poza pobieraniem w kółko nowego pakietu sterowników (~380mb) i informacji, że jest brak sterownika. Opcja rozwiązywania problemów też nie przyniosła rezultatu. Do tego robiłem jeszcze kilkanaście różnych podchodów do sprawy i nie wiem czemu to ... nie działa.

Sugestie mile widziane.