gromo65 Posted May 8, 2016 Report Share Posted May 8, 2016 Witam, po przeinstalowaniu systemu (windows 7) napotkałem problem z drukarką. Zainstalowałem sterowniki ze strony producenta, zainstlowałem dodatek HP Print and Scan Doctor, który sprawdza poprawność ustawień itd. Drukarka po całym tym procesie jest w stanie wydrukować jedynie strone testową. Jak kliknę w jakims pliku (obojetnie czy .doc czy .pdf) polecenie drukuj to nie ma go w poleceniach do drukarki. Korzystam z drukarki sieciowej. Widzę ją w MAC'ach routera. https://zapodaj.net/0e3a8887a174f.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/f59756618c9c0.jpg.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Sprawdź czy drukarka nie zainstalowała się kolejny raz z numerem (1) w nawiasie. Może drukarka domyślna jest inna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gromo65 Posted May 9, 2016 Author Report Share Posted May 9, 2016 Sprawdź czy drukarka nie zainstalowała się kolejny raz z numerem (1) w nawiasie. Może drukarka domyślna jest inna.Racja, była. Zmieniłem to, ale problem dalej występuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 A która jest teraz domyślna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gromo65 Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 A która jest teraz domyślna?Domyślną jest HP LaserJet m125 nwBardzo proszę o pomoc, próbowałem juz wszystkiego.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Jeżeli zainstalowała się 2 razy to ta z (1) w nawiasie jest zainstalowana za ostatnim razem i ona powinna być domyślna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gromo65 Posted May 14, 2016 Author Report Share Posted May 14, 2016 Jeżeli zainstalowała się 2 razy to ta z (1) w nawiasie jest zainstalowana za ostatnim razem i ona powinna być domyślnaSerio, sprawdziłem już to. Przyczyna musi być inna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 To co ja bym zrobił to wszystko odinstalował i pozwolił systemowi samemu zainstalować sterownik (z Windows Update) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liskowaty Posted June 18, 2016 Report Share Posted June 18, 2016 Miałem podobny problem z drukarką HP P 1006 - drukarka była jako domyślna, gotowa do pracy. HP doctor ją też widział, ale nie szły wydruki.Odinstalowałem ręcznie drukarkę i na stronie HP znalazłem "uniwersalny sterownik drukarek" - pomogło. Sam automatycznie dobiera konkretny sterownik do danej drukarki i instaluje ją na nowo. może to się uda jeżeli problem dalej występuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts