peterson98 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Witam. Posiadam w/w drukarkę w której niestety zaschła głowica. Próbowałem ją czyścić, ale rok stania to jednak za dużo . Kupiłem do niej nową oryginalną głowicę. Będę ją musiał sam wymienić, a ponieważ kosztowała dosyć sporo, to nie chce nic zepsuć . I tutaj moje pytanie. Czy muszę o czymś pamiętać? Albo zwrócić na coś uwagę? Np. Jak zalać głowicę tuszem? Nigdy tego nie robiłem, ale samo wyciągnięcie głowicy z drukarki wydaje się dosyć proste (nie potrzeba nawet śrubokręta). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Napewno po wyjęciu zbiorników upewnić się , że są w miarę pełne. Zwróć uwagę czy styki w drukarce(widoczne po wyjęciu głowicy) czy są czyste, jeśli nie usuń brud/tusz ze styków. Uważaj na dysze głowicy, aby nie uszkodzić mechanicznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts