rp7 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Witam, Mam problem, ponieważ drukarka nie chce pobierać tuszu, próbowałem już wielu sposobów, żeby to naprawić (wstrzykiwałem izopropanol w dysze po wyciągnięciu kartidża bo myślałem, że może zapchane, nie pomogło to wyciągnąłem głowice i tak samo wpuściłem izopropanol w 4 kanaliki też nie pomogło, dowodem na to, że są czyste może być to, że wpuściłem tusz strzykawką obserwując wężyki i normalnie doleciał do głowicy, a następnie mogłem wydrukować jakieś 2 strony, aż go nie zabrakło), problemem jest mechanizm, który powoduje pobieranie tuszy z kartidżów jednak co to jest jak to wygląda i czy da się to naprawić tego nie wiem, drukowałem też bez obudowy, żeby właśnie widzieć wężyki no i są puste kiedy trwa drukowanie kropelki tuszu poruszą się lekko i cofają jakby ten mechanizm który zasysa tusz do głowicy nie miał siły. Walczę już cały dzień, pomocy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Może jakieś foto byś umieścił? Głowica może być jednak zapowietrzona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts